En Sıcak Konular

Hayvanlara işkence yapana ceza teklifi!

2 Şubat 2012 15:47 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapan bir kanun teklifi hazırladıklarını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapan bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, hayvanlara işkence, kötü muamele ve eziyet edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirilmesini istediklerini kaydetti.

Meclis'te CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Hayvan Hakları Federasyonu Ankara Temsilcisi Sırma Oya Tekvar ile basın toplantısı düzenleyen Oran; tekliflerine, bütün hayvanların işkence, kötü muamele ve eziyet görmeme hakkına sahip olduğunu eklediklerini belirterek, teklifle, bunu ihlal edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirdiklerini kaydetti.

Oran, "Teklifimize göre, sahiplenilen tüm hayvanlar işaretlenecek, boynunda isim, adres ve hangi belediyeye kayıtlı olduğunu gösterir bir numara olacak. Hayvan sahiplenme ve bakım eğitimi ile sertifika almadan, kimse evcil hayvan edinemeyecek. Hayvanlar, kumar, eğlence, gösteri amacıyla kullanılamayacak. Sahipsiz ve güçten düşen tüm hayvanların korunması için mali destek sağlanacak. Sahipsiz ve güçten düşen hayvanları öldürenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. İzinsiz hayvan ticareti yapanlar ve bu konudaki yasaklara uymayanlar, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapan, döven, aç ve susuz bırakanlara 2 yıldan 4 yıla kadar; hayvanlara işkence yapanlara 3 yıldan 5 yıla kadar, bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği, onlara acı veya zarar verdiği denetim elemanlarınca tespit edilenlere 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Dini amaç ve et hayvanı olarak tüketim amacı dışında bir amaçla bir hayvanı öldürenlere, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek." dedi.

Melda Onur da Türkiye'nin sorununun çok olduğunu, bu nedenle hayvan dostlarını gündeme getirememenin sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Onur, "Türkiye'de onca sorun varken... şeklinde eleştiriler geliyor. O sorunların bitmesini beklersek, hayvanlar tükenip gidecek. Bu nedenle sorunları paralel çözmemiz gerekiyor." diye konuştu.

HAYTAP Federasyonu Ankara Temsilcisi Sırma Oya Tekvar da hayvanların, toplumun en küçük halkasını oluşturduğunu belirterek, yasa değişikliğinin insanlık, ülke adına önemli bir adım olacağını kaydetti.



CİHAN

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,816 µs