En Sıcak Konular

TBMM Genel Kurulu toplandı

2 Şubat 2012 13:39 tsi
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulunda, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, ilinin sorunlarını dile getirdiği gündemdışı konuşmasında, kalkınmış, daha iyi bir Mardin'in, bütün ülke için yararlı olacağını söyledi.

Değişim içinde olan, geleceğini arayan Mardin'in, çalkantılı dönemde, barışın geliştirilmesi için herkese örnek olması gerektiğini kaydeden Dora, ''Mardin'e gidin, dönüşte heybenizde barış ve kardeşliğin tohumlarını getirin, Ankara'ya serpin'' dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, gündemdışı konuşmasında, İç Anadolu Bölgesi'ndeki illerin göç sorununa değindi. İç Anadolu'nun göç verdiğini, Tokat'ın göç veren iller arasında şampiyon konumunda olduğunu ifade eden Doğru, çevre illerin de aynı sorunu yaşadığını söyledi.

Bu illerde sanayi ve ticaretin gelişmediğini, kırsal nüfusun fazla olduğunu, çiftçinin ürettiğini ancak zarar ettiğini, istihdam yaratan kuruluşların bir bir yok olduğunu savunan Doğru, Teşvik Kanunu'nun Anadolu bazlı değiştirilmesi, yatırımların Anadolu'ya yayılmasını istedi.

Suriye olaylarının Gaziantep ekonomisi üzerindeki etkilerine ilişkin gündemdışı söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Türkiye'nin izlediği Suriye politikasının, başta Gaziantep olmak üzere bir çok ilin ekonomisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Suriye ile ilişkilerin bozulmasından sonra ihracatın önemli oranda düştüğünü ifade eden Serindağ, Türkiye'ye daha önce 60 bin Suriyeli gelirken bu sayının 2-3 bine düştüğünü söyledi. Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, özellikle kültür turizmi açısından önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Serindağ, bu bölgenin turizm master planının yapılmasını, bu şekilde Gaziantep'in kayıplarının kapatılmasını istedi.

aa

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs