En Sıcak Konular

''Büyükanıt ifade vermeli''

2 Şubat 2012 13:34 tsi
Kurtulmuş: ''Büyükanıt ve dönemin yetkilileri e-muhtıra soruşturması çerçevesinde ifade vermelidir''

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt başta olmak üzere dönemin yetkilileri ve varsa siyasi bürokratik uzantılarının e-muhtıra soruşturması çerçevesinde ifade vermelerinin gerektiğini bildirdi.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, ''27 Nisan soruşturması milletimizin hayrına olacaktır'' görüşünü belirtti.

Geçen yıl 27 Nisan e-muhtırasını TSK'nın sitesinden kaldırtanın HAS Parti olduğunu savunan Kurtulmuş, geçen hafta da 28 Şubat için suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Açıklamasında ''Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, TSK'nın web sitesinde 27 Nisan 2007'de yayımlanan ve siyasete açık bir müdahale niyeti taşıyan e-muhtıra için soruşturma başlatmış olmasını milletimiz için önemli bir gelişme olarak kabul ediyoruz. Suç duyurusunu yapan Adalet Platformuna da teşekkür ediyoruz'' diyen Kurtulmuş, şu ifadelere yer verdi:

''(e-muhtırayı ben yazdım) diyen Yaşar Büyükanıt başta olmak üzere dönemin yetkilileri ve varsa siyasi, bürokratik uzantıları bu soruşturma çerçevesinde ifade vermelidir. Ancak bu şekilde bazı gerçekleri görebiliriz. HAS Parti olarak, Türkiye'nin sivilleşmesi, demokratikleşmesi ve daha özgür bir ülke olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Darbelerin sonuçlarını ortadan kaldırabilirsek yeni Türkiye'yi kurabiliriz. Eski Türkiye'den ve eski siyasetten kurtularak, yeni siyaseti yeni Türkiye'yi kurmak, başta 12 Eylül olmak üzere tüm darbelerin yasal, siyasal ve ekonomik sonuçlarını ortadan kaldırmakla mümkün olacaktır. Yaşar Büyükanıt başta olmak üzere dönemin yetkilileri ve varsa siyasi, bürokratik uzantıları e-muhtıra soruşturması çerçevesinde ifade vermelidir.

27 Nisan'la ilgili başlatılan soruşturmayı bu açıdan önemsiyoruz. Aynı soruşturma sürecinin, yaptığımız suç duyurusu çerçevesinde 28 Şubat için de başlatılmasını istiyoruz. 12 Eylül'le ilgili bir mahkeme süreci zaten devam ediyor. Darbelerin oluşturduğu karanlıklar aydınlatılmadan, darbelerin sonuçları da ortadan kaldırılmış olmaz.''

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, darbecilerle hesaplaşmanın işin bir kısmı olduğunu, diğer ve en önemli kısmının ise, darbe süreçlerinin getirdiği politik sonuçların sorgulanması ve bu darbe yönetimlerinin eseri olan anayasanın, siyasi partiler yasası ile seçim yasasının değiştirilmesi olduğunu da kaydetti.

aa

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs