En Sıcak Konular

İkinci 'Ergenekon'da 153. duruşma başladı

2 Şubat 2012 11:43 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının 153. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile CHP İzmir Milletvekili olan gazeteci Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ile ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük katıldı.

Tutuklu sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili ve eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile Oğuz Bulut, İbrahim Özcan ve Mustafa Dönmez'in gelmediği duruşmada, tutuksuz sanıklar Tanju Güvendiren ile Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Adnan Bulut ve Halis Yavuz Işıklar da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Halis Yavuz Işıklar, iddia edilen terör örgütünden haberinin olmadığını belirterek, bu davada yargılanan sanıklardan Şener Eruygur ile İlker Güven'i tanıdığını kaydetti.

Yapımcı ve yönetmen olduğunu anlatan Işıklar, 40 yıldır çalıştığı sinema sektöründe bile herhangi bir derneğe üye olmadığını ifade etti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde kendisini Ankara'ya çağırdığını belirten Işıklar, Kara Kuvvetleri ile ilgili film çekme teklif ettiğini kaydetti.

Işıklar, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da o dönemde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olduğunu anlatarak, daha sonra film işini birkaç kez Eruygur'la konuştuklarını ifade etti.

Çektikleri filmin adını ''Hakideki Alyürek'' koyduklarını anlatan Işıklar, ''Belgesel tarzındaki bu filmi çektikten sonra Hilmi Özkök Paşa, 'PKK terörünü anlatan bir film yapalım' dedi. Ancak sponsor bulamadığımız için yapamadık'' şeklinde konuştu.

Işıklar'ın ardından söz alan tutuksuz sanık Ufuk Mehmet Büyükçelebi de emniyet ve savcılıktaki ifadelerini kabul ettiğini anlatarak, hazırladığı yazılı savunmasını mahkeme heyetine sundu.

Büyükçelebi'nin avukatı Emrah Pamuk da müvekkilinin söz konusu örgütten haberdar olmadığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Duruşma, tutuksuz sanık Tanju Güvendiren'in savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

aa








Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs