En Sıcak Konular

Kar yağışı nedeniyle kapalı olan yollar!

2 Şubat 2012 11:11 tsi
4 gündür etkisinin sürdüren kar yağışı Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yüzünden bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, vatandaşlar ise zor anlar yaşıyor.

4 gündür etkisinin sürdüren kar yağışı Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yüzünden bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum'da 681, Ağrı'da 497, Kars'ta 208, Ardahan'da 112, Iğdır'da 42 olmak üzere bin 540 köy yolu ulaşıma kapandı.

İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler-Sarıkamış, Karayazı-Göksu, Erzurum-Çat, Narman-Pasinler-Köprüköy, Erzurum-Bingöl karayollarında ulaşım sağlanamıyor.

Yolda mahsur kalan 125 araç ile 420 yolcu, Karayolları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince kurtarıldı.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 3-5 derece düşmesinin tahmin edildiğini bildirdi.

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla toplam 983 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 477 köyden 374'ü yolu ulaşıma kapandı. Merkez ilçede 12, Akçaabat'ta 7, Araklı'da 42, Arsin'de 17, Beşikdüzü'nde 25, Çarşıbaşı'da 17, Çaykara'da 24, Dernekpazarı'nda 8, Düzköy'de 1, Hayrat'ta 18, Köprübaşı'nda 4, Maçka'da 50, Of'ta 52, Sürmene'de 24, Şalpazarı'nda 23, Tonya'da 6, Vakfıkebir'de 34 ve Yomra ilçesinde 10 olmak üzere toplam 374 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kapalı köy yollarında 53 ekip, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

-Rize-

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 316 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle merkezde 55, Ardeşen'de 39, Çamlıhemşin'de 13, Çayeli'nde 54, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 18, Güneysu'da 20, Hemşin'de 8, İkizdere'de 20, İyidere'de 7, Kalkandere'de 21, Pazar ilçesinde ise 50 köy yolu olmak üzere toplam 316 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri 43 ekiple yolları ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor. Yol açma çalışmalarında hasta ve cenaze olan köylere de öncelik verildiği bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı bazı mahallelere ulaşım güçlükle sağlanıyor. Rize Belediyesi ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-Artvin-

Artvin'de kar nedeniyle il genelinde 139 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde 13, Ardanuç'ta 5, Arhavi'de 29, Borçka'da 34, Hopa'da 16, Murgul'da 2, Şavşat'ta 23, Yusufeli ilçesinde 17 olmak üzere toplam 139 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler, 14 greyder, 9 kepçe, 1 dozer, 2 bıçaklı kamyon ve toplam 45 personelle yolları ulaşıma açmaya çalışıyor.

-Gümüşhane-

Gümüşhane'de kar yağışı dolayısıyla 80 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte hafta başından itibaren etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla merkezde 32, Kürtün'de 22, Torul'da 13 ve Şiran ilçesinde 13 olmak üzere toplam 80 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı 23 ekip çalışmalarını sürdürüyor.

-Bayburt-

Bayburt'ta kar yağışına bağlı olarak toplam 74 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde 49, Demirözü'de 5 ve Aydıntepe ilçesinde 20 olmak üzere toplam 74 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy yollarının açılması amacıyla İl Özel İdaresine bağlı 12 ekip çalışmalara devam ediyor.

Giresun

Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 531 köyden 402'sinin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdare'den yapılan yazılı açıklamada, Giresun ve yöresinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, kar yağışı nedeniyle Giresun Merkez'de 48, Alucra'da 29, Bulancak'ta 57, Çamoluk'ta 5, Çanakçı'da 13, Dereli'de 31, Doğankent'te 8, Espiye'de 26, Eynesil'de 12, Görele'de 33, Güce'de 15, Keşap'ta 42, Piraziz 17, Tirebolu'da 41, Şebinkarahisar'da 5 ve Yağlıdere'de 20 olmak üzere toplam 402 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi. Açıklamada, köy yollarının açılması için çalışmaların sürdürüldüğü aktarıldı.

AA - CİHAN

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,170 µs