En Sıcak Konular

PKK tuzağının son kurbanı

2 Şubat 2012 09:35 tsi
Dolandırıcıların 'PKK' tuzağına son olarak Adanalı bir diş hekimi düştü...

Adana’da telefonla aradığı diş hekimine kendisini başkomiser olarak tanıtan dolandırcı, “PKK’ya kimlik bilgileriniz kullanılarak para aktarılıyor. Bunun önlenmesi için bize para yatırmanız gerekiyor” diyerek diş hekiminin 243 bin TL’sini çarptı. İddiaya göre diş hekimi M.Ö. dolandırıcalara kanıp, verilen hesap numarasına önce 103 bin lira gönderdi.

Geri kalan meblağ için diş hekimi Andana’dan yola çıkıp Gaziantep’te verilen adrese gitti. İçinde 140 bin lira olan çantayı adresteki elektrik direğinin dibine bıraktı. Diş hekimi, bir süre sonra kendisini arayan telefonu aradı ancak cevap alamayınca dolandırıldığını anladı. Polis, şimdi diş hekimini dolandıran kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

DOLANDIRICILAR POLİSİ KİTLEDİ

Polis olduklarını söyleyerek vatandaşları telefonda dolandıran kontör tokatçılarının asıl mağduru, polis teşkilatı oldu. Vatandaşlarda oluşan önyargı, tebligat için arayan gerçek polise olan inandırıcılığı azalttı. Vatandaşı yasal bir konu için arayan polisler, terslenip, hatta küfremaruz kalmaya başladı. Bu nedenlerden dolayı polisler tebligatları artık elden yapmaya başladı.

POLİS PARA İSTEMEZ

Emniyetten bir yetkili şunları söyledi: “Dolandırıcıların kullandıkları en yaygın bahane ‘Terör örgütü telefonunuzu kullanmış. Adınızı aklamak için verilen hesaba para yatırın’ oluyor. Polis para ya da kontör istemez. Vatandaş, polise inanmayınca elden tebligat yapıyoruz. Vatandaşı evden almak zorunda kalıyoruz. Bu da zaman ve para kaybı” dedi.

2 yılda 450 kişi 2 milyon lirasını kaptırdı

Polisin verdiği bilgiye göre kontör dolandırıcıları, 2 yılda aralarında emniyet müdürü, doktor, sanatçı, öğretmen ve savcıların da bulunduğu 450 kişiyi, yaklaşık 2 milyon lira dolandırdı.

532’Li HATLARA DiKKAT!

Emniyet yetkilileri vatandaşa şu uyarılarda bulundu: “Genellikle maddi durumu iyi, yüksek statüdeki kişilerin kullandığı 532’li hatları hedef seçiliyor. Dolandırıcılar, bu hatları kullanan kişilerin hayatı boyunca karakol yüzü görmediğini düşünüyor. Bu nedenle benzer dolandırıcılık olaylarının hemen hepsi 532’li hatlar üzerinden gerçekleştiriliyor.”

bugün



 

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs