En Sıcak Konular

9 Şubat'a aman dikkat!

2 Şubat 2012 08:38 tsi
Soğuk hava dalgası yarın itibariyle yurdu terk etmesi beklenirken, uzmanlar yeni soğuk hava dalgasının geleceği tarihi de açıkladı...

Türkiye’de kar yağışı son buluyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre hafta başından itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bugün sabah saatlerinde doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren Akdeniz’den gelecek yeni bir yağışlı hava yurdun batı kesimlerinde etkisini gösterecek. Yağışlı hava ile birlikte hava sıcaklıkları batı bölgelerinden başlamak üzere artacak. Bugün iç ve batı kesimlerde, cuma günü ise tüm yurtta sıcaklığın hissedilir derecede artması bekleniyor. Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in batısı, cuma günü iseMarmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in batı bölümü yağışlı geçecek.

ULAŞIM AKSAYABİLİR

Bugün akşam saatlerinden sonra Marmara’nın güneydoğusu’ndaki Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kuzey Ege’nin iç kesimlerindeki Kütahya, İç Anadolu’daki Eskişehir, Batı Karadeniz’de de Bolu civarlarında akşam saatlerinden sonra yoğun kar yağışı devam edecek. Yağacak karın ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtiliyor. Gece sıcaklıkları doğu bölgelerinde yine düşük olacak. Bölgede gece sıcaklığı eksi 15-20 dereceye kadar düşebilir. Cumartesi ve pazar günleri ise yağışlı sistem sadece Marmara’nın batısı, kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında etkisini gösterecek. Diğer bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu olması tahminler arasında.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre Türkiye’de kar yağışı bitmiyor. Şen, “9 Şubat’ta Sibirya’dan gelmesi beklenen soğuk hava sistemi, tüm yurtta kar yağışının etkili olmasına neden olabilir” dedi.

Çatı buzlanmasına 60 kişilik ekip

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul’da da gece boyunca devam etti. İstanbul’un genelinde etkisini artırarak süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yolların yeniden kar tabakası altında kalmasına neden oldu. Belediye ekipleri yollarda gün boyunca sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

SARKITLAR İÇİN ÇALIŞMA

Yer yer anayollarda da sorunlar yaşanırken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferleri iptal etti. İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanın 87 uçuş iptal edildi. Öte yandan yetkililer, hava sıcaklığının ani yükselmesiyle çatılardaki kar ve sarkıtların tehlike oluşturacağına dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, söz konusu buzları kırması için bir ekip oluşturdu. Gruplar halinde çalışan 60 kişilik ekip, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine kısa sürede müdahalede bulunuyor.

bugün


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,624 µs