En Sıcak Konular

Milletvekili adayının tahliyesi seçim sonrasına kaldı

21 Haziran 2007 15:42 tsi
"PKK örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklu bulunan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel'i'in millet vekili adayı olduğu için kaçma şüphesinin bulunmadığını belirten avukatı seçim çalışmalarını yapması iç

5 Kasım 2006'da Bağcılar'da "DTP 1. Halk Dayanışma Toplantısı" katıldığı ve "PKK yöneticileri toplantı yapıyor" iddasıyla yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra "PKK örgütüne üye" suçundan tutuklanan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Sebehat Tuncel'in davasına devam edildi.

Başka suçtan tutuklu bulunan tanık İbrahim Çakmaz'ı tanık olarak dinlendi. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sebehat Tuncel ile tutuksuz sanık İbrahim Tekdemir'İN yanı sıra bir de başka bir suçtan tutuklu bulunan ve itirafçı olarak nitelendirilen İbrahim Çakmaz katıldı.

TANIK TUNCEL'İ ÖRGÜT ELBİSESİ İLE GÖRMÜŞ

Tanık Kaçmaz duruşmada ilginç açıklamalarda bulundu. Sebahat Tuncel'i tanıdığını belirten Çakmaz, daha önce emniyette detaylı olarak verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, tanık Çakmaz'ın emniyet ifadesini okudu. Çakmaz, emniyet ifadesinde, 1992'de PKK dağ kadrosuna katılan Emin Çakmaz'ın yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için Kuzey Irak'taki kampa gittiklerini söyledi. Çakmaz, Kandil Dağı'nda örgüt elbisesi giyen Sebahat Tuncel'i PRD Konferansına delege olarak katıldığını gördüğünü ve Tuncel'i Şişli'de 2002 seçimlerinden de tanıdığını belirtti.

TANIK TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Tuncel'in Avukatı Baran Öztürk söz alarak, tanık Çakmaz'ın beyanına başvurulmadan direkt emniyet ifadesinin okunmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek tanık Çakmaz'a "cinsel taciz ve adam öldürme suçlarından tutuklusunuz. PKK'dan atıldığınız için intikam hissiyle hareket ediyor olabilir misiniz?" şeklindeki sorusuna tanık Çakmaz, "İfademi değiştirmem için beni tehdit ettiler. Ne olursa olsun ifademi değiştirmeyeceğim dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI TAHLİYE EDİLEMEDİ

Avukat Öztürk, tanığın yönlendirildiğini verdiği çelişkili beyanlar yüzünden 8 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin özgürlüğünden mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Müvekkilinin milletvekili adayı olduğu için kaçma şüphesinin bulunmadığını belirten avukat Öztürk seçim çalışmaları yapması gerektiğini, belirti. Avukat Öztürk, müvekkiline adli kontrol sistemi uygulanarak tahliye edilmesini istedi. Tuncel'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, esas hakkında mütalaanın hazırlanması için duruşmayı 22 Temmuz seçimlerinden sonraki bir tarihe erteledi.

ADAY HAKKINDA 15 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Sebahat Tuncel'in kendisine ait pasaportla yasal yollardan 12 Haziran 2004 tarihinde Habur sınır kapısından Kuzey Irak'a geçtiği, örgütün 2004 yılı Temmuz ayında Kuzey Irak'taki kamplarında yapılan PKK/Kongra-Gel/PRD kongresine örgüt mensuplarının giydiği kıyafetlerle katıldığı, 28 Ağustos 2004 tarihinde yurda giriş yaptığı, 5 Kasım 2006 günü yasa dışı örgüt mensuplarının Bağcılar'da yaptığı bir toplantı sırasında yakalandığı ifade ediliyor. Aynı iddianamede, İbrahim Tekdemir'in de müzisyen olduğu, 3 arkadaşı ile oluşturdukları grupla birlikte yurt dışında çeşitli etkinliklere katıldıkları kaydediliyor. İddianamede, Tekdemir'in 2004 yılının Temmuz ayında terör örgütünce Mahmur kampında düzenlenen moral gecesinde konser verdiği ve böylece terör örgütüne yardım suçunu işlediği ileri sürülüyor. Tuncel'in ''Terör örgüt üyesi olmak'' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar, Tekdemir'in de ''Terör örgütüne yardım etmek'' suçundan 4 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

gazeteport



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs