En Sıcak Konular

Suriye'de 11 İranlı daha kaçırıldı

1 Şubat 2012 21:06 tsi
İran resmi televizyonu Suriye'ye dini mekanları ziyaret etmek amacıyla giden 11 İran vatandaşının kaçırıldığını duyurdu.

Dini mekanları ziyaret etmek amacıyla Suriye'ye otobüsle giden 35 kişinin silahlı kişiler tarafından durdurularak yolculardan 11 kişinin kaçırıldığı belirtildi. İran Hac İşleri Sorumlusu Mesud İhvan televizyona "Şam'a doğru hareket eden ve içinde dini yerleri ziyaret etmek isteyen 35 yolcu bulunan otobüs bugün silahlı gruplar tarafından durdurularak, içlerinden 11 kişiyi kaçırdı." açıklamasını yaptı.

Olay son bir hafta içinde Suriye'de İranlıların kaçırıldıkları ikinci olay olurken, Özgür Suriye Ordu'na bağlı Faruk Taburu askerleri Perşembe günü 7 İranlıyı tutukladığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada yakalanan şahıslardan 5'nin göstericilere ateş eden keskin nişancılar olduğu ifade edilmişti. Özgür Suriye Ordusu yakaladığı şahısların görüntülerini yayınlayarak bunların İran Devrim Muhafızları üyesi oldukları birinin de subay olduğu aktarmıştı.

Özgür Suriye Ordusu, yakaladığı 5 kişinin silahlı bir şekilde ele geçirildiğini kaydederek, şahısların Humus'ta Suriye Hava İstihbarat biriminde görev yaptıklarını belirtmişti. Diği şahısların ise bir elektrik şirketinde mühendis olarak çalıştıkları anlaşıldığından serbest bırakılacakları duyurulmuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak kaçırılan 11 İranlının dini ziyaretler için Suriye'ye giden hacılar olduğu ifade edilmişti.

cihan

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs