En Sıcak Konular

Rusya: Esad müttefikimiz değil

1 Şubat 2012 14:50 tsi
Rusya: Esad müttefikimiz değil 'Beşşar Esad müttefikimiz değil' diyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Suriye'ye herhangi bir askeri müdahaleye destek vermeyeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın müttefikleri olmadığını söyledi. Lavrov dün yaptığı açıklamada, Suriye'ye askeri müdahaleye karşı olduklarını da söyledi. Suriye'deki şiddetin bölgeye zarar verdiğini belirten Lavrov, ülkede oluşacak siyasi bir boşluğu büyük bir tehlike oluşturacağını belirtti. Lavrov, "Beşşar Esad müttefikimiz değil" dedi.

Bu arada, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin BMGK'da yaptığı konuşmada, Arap Birliği'ni desteklediklerini ve bir karar tasarısı üzerinde çalışılabileceği mesajını verdi. Çurkin daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise, Rusya'nın Fas karar tasarısıyla ilgili olarak nasıl bir tutum alacağı konusunda net bir tutum sergilemedi. Çurkin, ''Yeni bir karar tasarısı üzerinde çalışılabilir. Arap Birliği'ni desteklemek istiyoruz, ama biz Konsey olarak kendi kararımıza varmalıyız'' diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe de gazetecilere yaptıkları açıklamalarda, Konsey'in Arap Birliği'nin planını destekleyerek, Fas tarafından sunulan karar tasarısını kabul etmesini düşündüklerini ifade ettiler.

Bu arada Türkiye'nin Fas tarafından sunulan karar tasarısının sponsorları arasına girdiği bildirildi. Fas'ın karar tasarısı halen BMGK üyeleri arasında uzmanlar düzeyinde müzakere ediliyor. 

Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs