En Sıcak Konular

Veysel Eroğlu: Bu bilgiye inanmayın

1 Şubat 2012 13:44 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'mini buzul çağı' iddialarını yalanladı.

Eroğlu, 'mini buzul çağı'nın yaşanacağı ile ilgili, "Rusya kaynaklı bir haber. Bizde böyle bir bilgi yok, inanmayın." dedi. Bakan Eroğlu, 2012'nin kurak geçeceği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde son haftalarda Türkiye'yi etkileyen hava şartları ile ilgili değerlendirme yaptı. 545 noktada yapılan meteorolojik gözlemlerin, bu yıl 734’e çıkarılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, yurt genelinde 8 yerde günde iki defa GPS teknolojisi destekli Yüksek Atmosfer Gözlemleri yapıldığını, 4 yeni radarın da bu yıl içerisinde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Eroğlu, 2012'nin ocak ayının diğer yıllara göre daha soğuk ve yağışlı geçtiğini hatırlatarak, "Ege ve Akdeniz Bölgesi kıyılarında kuvvetli yağmur, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar ile birlikte kuvvetli don ve buzlanma olayları görülmüştür. İllerimizin çoğunluğunda yağış miktarları uzun yıllar ortalamasından ve geçtiğimiz yıldan fazladır." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların valilikler, afet koordinasyon merkezleri, yerel yönetimler ve diğer ilgililere kurumsal internet sitesi, medya kuruluşları, cep telefonları ve diğer iletişim araçları vasıtasıyla anında duyurulduğunu aktaran Eroğlu, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesindeki 'Anadolu Otoyolu On-line Hava Durumu' uygulaması kara yollarındaki anlık hava durumu bilgilerini vermektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınalar için 10 uyarı, kar yağışı, buzlanma, don, zirai don, kar erimesi ve çığ olayları için 32 uyarı yayımlanmıştır. Özellikle lodos fırtınalarında oluşması muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri hususlarında ilgililer ve yetkililer süratle bilgilendirilmiş ve uyarılmıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin, batı bölgelerden başlayarak, mevcut sisteme göre daha ılık bir sistemin etkisine gireceği, Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun Kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in İç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiğini hatırlatan Eroğlu, yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesinin beklendiğini kaydetti. Bakan Eroğlu, vatandaşlar ve yetkilileri, önümüzdeki günlerde, kuvvetli lodos sebebiyle batı bölgelerinde oluşabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, hava sıcaklıklarında beklenen artış sebebiyle oluşması muhtemel kar erimesi konularında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bakan Eroğlu, gelecek 25-30 yılda mini buzul çağı yaşanacağı ile ilgili soruya ise "Rusya kaynaklı bir haber. O kadar soğuk olacak ki her şey donacak, dendi. Bazı kişiler, adlarının duyulması için böyle şeyler çıkartabiliyor. Bizde böyle bir bilgi yok, inanmayın." dedi. Bakan Eroğlu, yazın kurak geçeceği ile ilgili iddiaların da doğru olmadığını kaydetti.

cihan


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs