En Sıcak Konular

Matkap: ''Türkiye çok zor günlerden geçiyor

1 Şubat 2012 13:04 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini, CHP olarak bunu görmezlikten gelemeyeceklerini söyledi.

Büyük Anadolu Partisi Genel Başkanı Atay Güngör ile Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri genel merkezde düzenlenen törenle CHP'ye katıldı.

Güngör, törende yaptığı konuşmada CHP'nin son dönemdeki çalışmaları ile halkta heyecan yarattığını gördüklerini belirterek, ''partinin artık halkın arasına karışan mütevazi bir genel başkanı olduğunu'' ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap da konuşmasında, Güngör ve arkadaşlarının katılımından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Matkap, CHP'nin solun ve hatta geçmişte merkez sağda siyaset yapanların ortak adresi haline geldiğini belirtti.

AK Parti'nin adaletten ve kalkınmadan uzak bir yönetim anlayışı sergilediğini ileri süren Matkap, bir süre önce Irak sınırında yaşanan olayın bunun göstergesi olduğunu savundu. İktidarın Türkiye'nin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu ifade eden Matkap, ''Başarısızlığı başarı gibi takdim etmekte üstlerine yok. Dolayısıyla rakiplerini bertaraf etme konusunda hakikaten bir başarı var. Ayrıca bu başarıyı yakalamak için yapamayacakları bir şey de yok'' diye konuştu.

Türkiye'nin ''son 10 yılda ciddi biçimde muhafazakarlaştırıldığını'' iddia eden Matkap, şöyle konuştu:

''Bu bilinçli bir politika. Ülke, ciddi biçimde yoksullaştırıldı, adalet politikaları bütünüyle kayboldu. Yargı bütünüyle hükümetin kontrolünde, üniversiteler hükümetin kontrolünde, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay. Kendilerinden haksızlıklar karşısında çözüm beklenen kurumlar ne yazık ki bütünüyle kontrol altında Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Bunu görmezlikten gelemeyiz. 'Bu kadar eleştiriyorsunuz AKP'yi ama oyları yine yüzde 50'yi geçiyor'. Tabii ki geçer. Bu sağa oy verme alışkanlığı kolay kolay değişmiyor. Sağda da oy verecek başka parti kalmıyor neredeyse. Bütün bunları görmezlikten gelerek siyaset planlaması yapmak mümkün değil. Bütün bunları Türkiye ile paylaşmalıyız. Gelinen nokta iyi bir nokta olsaydı, Türkiye'nin temel sorunları çözülmüş olsaydı biz de alkışlardık ama çözülen hiçbir temel sorun yok.''

Böyle bir aşamada CHP'de güçleri birleştirmenin önemli olduğunu belirten Matkap, güzel günlere el birliği ile ulaşılabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Matkap ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek, CHP'ye katılanlara rozetlerini taktı.


AA

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,652 µs