En Sıcak Konular

Yangını balıkla söndürdüler

21 Haziran 2007 14:27 tsi
Yangın söndürme helikopteri yangına balık havuzundan aldığı suyu boşaltınca gökten balık yağdı. Bölge halkı balıkları mangalda pişirip afiyetle yedi.

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Koru Köyü'nde çıkan tarım arazisi yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopteri, suyu bitince Baharlı köyünde balık üretimi yapan Mehmet Kara'ya ait balık havuzundan 2 defa su aldı. Helikopter üçüncü defa su almaya geldiğinde ise havuzun çevresinde bekleyen balık üreticisinin babası Eyüp Kara'nın uyarıları doğrultusunda su almadan bölgeden ayrıldı.

PİLOT ÇOK DALGINMIŞ

Balık üreticisi Mehmet Kara ise içinde 40 bin adet balık bulunan havuzundan su alındığını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Kara, “Olayı anlatan arkaşlarım şaka yapıyor sandım. Daha sonra olayı öğrenince adeta şok oldum" dedi. Balıkçının babası Eyüp Kara ise helikopterin havuzlarına doğru geldiğini görünce durumu önce kavrayamadığını söyledi. Kara, “Baktım helikopter üzerimize geliyor, pilota burada balıkların bulunduğunu işaret ederek inmemesini söyledik. Fakat dinlemedi. Balıkların bir kısımını aldı götürdü. Helikopter havuza iniş yaptığında pervanenin rüzgarı havuza dalga yaptı. Helikopter gittikten sonra havuzun üzerinde balık kalmadı. Havuzda bulunan balıklarımızın tamamı dibe çöktü. Pilotun dalgınlığı bizi maddi zarara uğrattı. Zararımız karşılansın" dedi. Bu sırada bölgede yaşayan vatandaşlar havadan balık yağdığını görünce ellerindeki poşetlere balıkları doldurup evlerine götürdüler.

KAYMAKAM: ZARARI KARŞILAYACAĞIZ

Olayın ardından Milas İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen bir ekip balıkçının üretim çiftliğine gidip rapor tuttu. Olayı duyan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı da en az balık üreticisi kadar şaşkındı. Yaşanan olayın üzücü olduğunu söyleyen Kaymakam, ''Balık üreticimizin zararı neyse karşılanacak. Yaşanılan olay oldukça ilginç. Pilot havuzları karıştırmış herhalde'' dedi.


 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,888 µs