En Sıcak Konular

Hava ve Deniz ulaşımı durdu

1 Şubat 2012 11:22 tsi
İstanbul'da etkili olan kar yağışı hava ve deniz ulaşımını tamamen durdurdu.

İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle de İDO bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti. İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, saat 08.00 Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. İDO'nun saat 17.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu deniz otobüsü seferinin de yapılamayacağı belirtildi. İDO daha önce saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini, 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağını bildirmişti.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE HAVA ULAŞIMINDA İPTALLER DEVAM EDİYOR

İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41’i dış hat seferlerinde 46’sı da iç hat seferlerinde oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece ve gündüz pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler gece boyunca buzlanma tehlikesine karşı buzlanma önleyici solüsyon kullanırken, kar küreme araçları pistleri temizleyerek havalimanının uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba gösterdi. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içinde bulunan banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs