En Sıcak Konular

Beyaz Saray'da Erdoğan polemiği

21 Haziran 2007 13:44 tsi
Beyaz Saray'da Erdoğan polemiği ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 'Hudson'da Türkiye ile ilgili senaryoların işlendiği toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin neden katıldığı' yönünde bir soruyla muhatap oldu ve...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, 'Hudson Enstitüsü'nde Türkiye ile ilgili senaryoların işlendiği toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin neden katıldığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınarak, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz" dedi.

McCormack, günlük basın toplantısında, Hudson Enstitüsü'nde tartışılan Türkiye ile ilgili felakat senaryonları ile ilgili bir soru üzerine, konuya dair bilgisi olmadığı söyledi.

ERDOĞAN'IN KORUYUCUSU MUSUN?

Soruyu soran gazetecinin toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı yönünde endişesi olduğu yorumu üzerine McCormack, "Buraya Başbakan Erdoğan'ın koruyucusu olarak mı geliyorsun" diye sordu. Gazeteciden, "Ben Türkiye'deki demokrasiyi savunuyorum" cevabını alan McCormack, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz. İnanıyoruz ki laik demokrasi, içinde Türk askeri, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin de yer aldığı Türk siyasi yaşamının tüm tarafları tarafından destekleniyor" diye konuştu.

Gazetecinin ısrarlı sorusu üzerine sözcü, şöyle devam etti: "Bu konuda, Dışişleri Bakanlığı'ndan birilerinin katılması ile ilgili, daha fazla bir şey anlatamam. Bunun hayal olup olmadığını söyleyemem. Biliyorsun. Elbeltte biz Türk hükümeti temsilcileri ile buluşucağız ve aynı zamanda onlarla yakın bir şekilde, Türkiye'nin AB yolundaki sorunları, Türkiye'nin bölgedeki rolü ve daha önemlisi Türkiye'nin terörist tehdidini çözmek için Irak'la nasıl ortak hareket edeceği gibi konularda çalışıyoruz."

MCCORMACK'IN BELALISI

Dışişleri Sözcüsü McCormack ile tartışan bu gazetecinin adı Lambros Papadopulos. Papadopulos, basın toplantılarındaki Türkiye karşıtı sorularıyla tanınıyor.
Önceki haftaki toplantıda Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’a ‘müstakbel diktatör’ demiş ve Dışişleri Sözcüsü'nden sert tepki görmüştü.
Türkiye’nin muhtemel sınır ötesi harekatının gündeme geldiği önceki basın toplantısında McCormack, Büyükanıt’a daha önce de ‘diktatör’ diye hakaret eden Lambros’u, “Açıkça haddini aşıyorsun.” diyerek azarlamıştı.

 

 



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs