En Sıcak Konular

AKP bildirgesinde neler var?

21 Haziran 2007 11:31 tsi
AKP bildirgesinde neler var? Gözler AK Parti'ye çevrildi. AK Parti'nin seçim beyannamesinde 'Her yıl 700 bin kişiye iş olanağı yaratılacağını', bunun için de SSK primlerinin ve vergilerin düşürüleceğini vaat ediyor. İşte Ertuğrul Günay destekli bildirgeden ayrıntılar...

AKP, açıklayacağı seçim beyannamesinde, "Her yıl 700 bin kişi işsizlikten kurtulacak, yeni iş olanakları yaratılacak" vaadine yer verdi. AKP'nin vitrin adayları, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, ekonomist Mehmet Şimşek ve Ertuğrul Günay'ın da katkıda bulunduğu beyanname taslağının 3 gündür Erdoğan'da olduğu öğrenildi.

Beyanname taslağında öne çıkan ve Erdoğan tarafından değiştirilmezse açıklanacak olan vaatlerden bazıları şöyle:

İşsizlik bütün ülkelerin sorunu. İktidarımız döneminde işsizlik artmadı, ancak işsizlik sorununu azaltma konusunda istediğimizi yapamadık. Yeni iktidarımızda işsizliği özel sektörle aşacağız. Her yıl 700 bin kişi işsizlikten kurtulacak.

İlke olarak vergi oranlarını düşürecek ve vergi sayısını azaltacağız. 2008'in hemen başında, işverenlerin en büyük sorunu yüksek SSK primlerinde ilk aşamada yüzde beş indirime gideceğiz.

Beyannamede, YÖK ve yargı reformu yapılacağı vurgulanacak. YÖK'ün yeniden yapılandırılacağına ve hantal yapısından çıkarılarak daha işlevsel hale getirileceğine yönelik mesajlar verilecek.

Almanca afiş: Sensiz olmaz

Kurban Bayramı'nda astığı afişlerde, milliyetçi oylara yönelik kullandığı "Kurban olam ayına yıldızına" sloganıyla tartışma yaratan AKP yönetimi, Türk bayrağındaki ay yıldızı şimdi de ana sloganında kullanmaya başladı. "Her şey Türkiye için" ana sloganındaki "ü" harfi yerine Türk bayrağındaki ay ve yıldızı koydu. AKP, 25 Haziran'da sınır kapılarında oy kullanmaya başlayacak olan gurbetçilere yönelik olarak, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde billboard'lara asacağı afişi ve ana mesajları hazırladı. AKP gurbetçilerin oyunu "Sensiz olmaz" diyerek isteyecek. Arka fonda büyük bir bayrağın kullanıldığı afişlerde Erdoğan'ın fotoğrafı yer alıyor.

HAFTA BAŞINDA AÇIKLANACAK

MHP ve CHP'nin seçim bildirgelerinin açıklamasının ardından, gözler AKP'ye çevrildi. AK Parti kurmayları, seçim bildirgesi üzerinde son çalışmalarını yaparken, bildirgenin hafta sonu ya da hafta başında açıklanacağı ifade edildi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Ertuğrul Günay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, AKP'nin seçim bildirgesi üzerinde son çalışmaların yapıldığını söyledi. Seçim bildirgesinin ne zaman açıklanacağı konusuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karar vereceğini ifade eden Günay, "Bildirge bitti sayılır. Üzerinde son değişiklikler, düzeltmeler yapılıyor. Sanıyorum, hafta sonu ya da hafta başı sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanacak" dedi.



Bu haber 183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs