En Sıcak Konular

AKP: Yaşam tarzına müdahele olmadı, olmayacak

21 Haziran 2007 12:07 tsi
AKP: Yaşam tarzına müdahele olmadı, olmayacak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kurmayları tarafından hazırlanan ve hafta sonu açıklanması planlanan seçim bildirgesinde, "Hiçbir kesimin hayat tarzına müdahale edilmedi, bundan sonra da edilmeyecek" ifadesi yer aldı...

"Cumhuriyet mitingleri"ndeki tepkilerin dikkate alındığı seçim bildirgesinde, "Hiçbir kesimin hayat tarzına müdahale edilmedi, bundan sonra da edilmeyecek" ifadesi yer aldı..

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kurmayları tarafından hazırlanan ve hafta sonu açıklanması planlanan seçim bildirgesinde, sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğu belirtilirken, tüm kesimlerin özel yaşamına, hayat tarzına müdahale edilmeyeceği sözü veriliyor.

SİVİL ANAYASA

AK Parti'de 20 kişilik komisyonun hazırladığı 211 sayfalık seçim beyannamesi taslağı Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Bildirge hazırlanırken, tüm bakanlıklardan çözüm önerileri ve yeni projeler aldı. Bu raporlar tasnif edildikten sonra özeti çıkartıldı. Bildiriye 1982 Anayasası'nın toplumun gerisinde kaldığına dikkat çekilirken, sivil bir Anayasa şiddetle ihtiyaç olduğu vurgusu yapıldı. Yeni Anayasa'nın temel hak ve özgürlükleri esas alan, Türkiye'nin kurucu değerlerini özümsemiş, çağdaş değerlerle barışık ve özgürlükçü yapıda olacağı, devletin kurumlarıyla milletin umut ve taleplerini buluşturacağı kaydediliyor. Bildirgede AKP, hiçbir kesim veya grubun hayat tarzına, özel yaşamına bugüne kadar müdahale edilmediği bundan sonra da edilmeyeceği sözü veriliyor. Beyannamede YÖK, AB ve yargı reformuna da vurgu yapılıyor. YÖK'ün yeniden yapılandırılacağı ve hantal yapısından çıkarılarak daha işlevsel hale getirileceği belirtilirken, AB ile ilgili geçmişte ne yapıldıysa bu dönemde de kararlılıkla tam üyelik için her adımın atılacağı vurgulandı. Beyannamede, "AB yolundan dönüş yok" mesajı veriliyor.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM

Beyannamede ekonomi ve demokrasi başlıklarına özel önem verdi. Ankara Milletvekili adayı Zafer Çağlayan, Ekonomist Mehmet Şimşek ve Ertuğrul Günay'ın da destek verdiği beyannamede demokrasinin olmadığı ülkelerde kalkınmadan ve ekonomik özgürlükten söz edilemeyeceğine işaret ediliyor. Dikkat çeken bazı vaatler şöyle:

* İktidarımız boyunca işsizlik oranın az da olsa düşürdük. Ancak bu istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki dönemde işsizliği özel sektörle aşacağız. Her yıl 700 bin işsize iş sağlayacağız.

* İşverenlerimizin büyük problemlerinden biri de yüksek SSK primleridir. İlk aşamada SSK primlerinde yüzde beş indirime gidiyoruz. Bu indirim kademe kademe sürecektir. Ayrıca iş adamlarımıza vergi indirimi sağlayacağız.

sabah



Bu haber 200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs