En Sıcak Konular

Gençlerin oyu kime?

21 Haziran 2007 11:35 tsi
Gençlerin oyu kime?

22 Temmuz seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan gençler tercihini hangi partiden yana kullanacak?İşte kaportacıdan çaycıya, üniversite öğrencisinden tezgahtara ilk kez oy kullanacak olan gençlerin siyasi tercihleri...

Gençlere göre işsizlikle ilgili en iyi çözümü sunan parti sandıktan zaferle çıkacak. “Babamın tuttuğu partiye oy vereceğim” diyen de var dış politikada aktif olan partiyi tercih eden de. Her parti ilk kez oy kullanacak 5 milyona yakın gencin gönlünü çalmaya çalışacak

“Darbe olmasın diye CHP’ye atacağım”

Ezgi Harmancı (19 öğrenci)

“Soldakİ oyların bölünmesini istemediğim için CHP’ye oy vereceğim. AKP, laiklik konusundaki tavrı nedeniyle askeri tahrik ediyor. Bu da ileride darbe olmasına neden olabilir. Belki düşük bir ihtimal ama bu ihtimalin ortadan kalkması için AKP’nin iktidardan ayrılması gerek. Bunun için CHP’ye oy vereceğim.”

“Gül, koltuğa oturmalıydı”

Duygu İsmailoğlu (18-Öğrenci)
“Marmara Üniversitesi Dış Ticaret’te okuyorum. Babam serbest meslek, haftalık harçlığım 50 YTL, ancak ailemin yanında kalmasam bu paranın bana yetmeyeceğini biliyorum . Siyasi olarak ailem AKP’yi düşünüyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde demokrasinin engellenmesinin ardından ben de AKP’ye oy vereceğim. Gül’ün olması demokrasinin gereğiydi.”

‘1.000 YTL harçlık yetmiyor’

Zeynep Ateş, Bilgi Üniversitesi Psikoloji Öğrencisi (19)
“Babam işadamı, kendi fabrikamız var. Benim aylık harçlığım 1.000 YTL. Alış veriş, arabamın benzini, okul giderleri derken para bitiyor. Yani bizler şanslı kesimdeniz. Bir sürü insan sefalet içinde ama çok rahatız. Bu gruptaki ailelerin çocuklarının hayatı benimkinden farklı değil. Çoğu okuldan çıkıp Etiler’deki kafelere takılıyor. Akşam evlerine gidip, hazırlanıp gece dışarı çıkarlar. Haftada en az 4 gece dışarı eğlenmeye çıkarlar. Eğlence Perşembe günü başlayıp Pazar günü biter. Kafelerde bir araya geldiklerinde çoğunlukla dedikodu yapılır. Alışveriş ve moda bir numaralı sohbet konusudur. Televizyondan nefret ettiğimiz için izlemiyorum. Haber bültenleri de iki trafik haberi, siyaset haberinden sonra bolca magazin haberlerinden oluşuyor. Bu yüzden izlemiyorum. ”

‘Baykal’a rağmen CHP’

Ebru Özüağ (18-Öğrenci)
“Yıldız Teknik Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde okuyorum. Babam emekli annemse ev hanımı ve ailemle birlikte yaşıyorum. Ailemizin partisi CHP ancak ben Baykal’ı sevmiyorum ve Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğine inanmıyorum. Türkiye’nin sorunu terör ve laikliğin her iki kesim tarafından çekiştirilmesi.Şu an biraz kararsız olmakla birlikte ilk oyumu Baykal’a rağmen CHP’ye verebilirim.”

“Oyum Erdoğana”

Nebiye Poyraz (23-çalışıyor)
“Bu seçimlerde ilk kez oy kullanacağım. AKP’ye oy vermeyi düşünüyorum. Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok beğeniyorum. Önceki partiler sözünde durmadı, ülkeyi krizlere götürdüler. Ancak Erdoğan verdiği sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdi. Eğitim ve sağlık alanında iyi şeyler yaptılar. Türkiye’yi Avrupa’ya yaklaştırdı. Bütün bunlar oy vereceğim partinin AKP olması gerektiğini düşündürüyor.”

“İnsanlar birbirine saygı duymalı”

Safiye Uysal, Satış Elemanı (20)
“Lise mezunuyum. Ailem Erzurum’da yaşıyor. Ben İstanbul’da abimlerle kalıyorum. Üniversiteye maddi nedenlerden ötürü gidemedim. Sözlüyüm, sonbaharda evleneceğiz. Çeyizimi çalıştığım dükkandan taksitle alarak hazırlıyorum. Kendimi huzurlu hissettiğimiz için başımı kapatmayı tercih ettim. Ülkede insanların birbirine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor. Oyum AKP’den yana olacak.”

“Erdoğan’ı beğeniyorum oyum AKP’ye”

Mete Atlı (18-Garson)
Ailem Samsun’da. Televizyonda gördüğüm gençlere özendim. 3 yıl önce İstanbul’a geldim. Burada amcamların yanında kalıyorum. Ama geldiğime bin pişman oldum. Hayallerim boşa çıktı. Ayda bir kere bara gidiyoruz. Seçimlerde oyumu AK Parti’ye vereceğim. Başbakan Erdoğan’ı beğeniyorum, iyi çalışıyorlar. Ailem de AKP’li.

“Türkiye’ye sadece MHP sahip çıkar”

Savaş Yıldız (20-Kaportacı)
“3 Kardeşiz, en büyükleri benim. Oto tamircide kaportacılık yapıyorum. Ortaokuldan sonra çalışmaya başladım. 750 YTL maaş alıyorum. Askerliğimi jandarma yapacağım ama ben komando olup PKK ile mücadelede yer almak istiyordum. Çocukluğumdan beri Ülkü Ocakları’na giderim. Seçimlerde oyum MHP’ye olacak. Çünkü bu ülkeye tek sahip çıkan parti onlar. ”

“Artık ilacı istediğim eczaneden alıyorum”

İlyas Anbarpınar (18-Lise öğrencisi-işçi)
“Hafta sonları eniştemin yedek parça dükkanında çalışıyorum. Babamın triko dükkanı var. Üniversite sınavlarına gireceğim. Şimdi tek hayalim 306 sahibi olmak. Haftada bir gazete okurum. Oyum AKP’ye. Artık SSK’da muayene olunca dışarı çıktığınızda istediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyorsunuz. Ailem de AKP’li.”

 
vatan



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,462 µs