En Sıcak Konular

Uzan'ın dinle imtihanı: "Başucumuzda seccadesi var"

21 Haziran 2007 11:28 tsi
Uzan'ın dinle imtihanı: GP’nin İzmir adayı olaktan vazgeçen Alara Uzan, 14 yıllık eşi Cem Uzan’ı anlattı. "Cem bey din konusunda çok hassas, siyasete karıştırmak istemez" dedi ama Uzan'ın ibadetlerini sıraladı: "5 kez Kuran okudu, 5 kez hacca gitti!"

Sahip oldukları holdingler ve medya kuruluşlarına el konma süreci, davalar ve yurtdışına kaçan aile bireyleri ile Türkiye’nin en çok konuşulan ailesinin en az bilinen yüzü oldu Alara Uzan. Alara Uzan (Koçibey), kamuoyunun görmediği Cem Uzan’ın bilinmeyenlerini açıkladı

2000’LER Türkiye’sinin adından en sık söz ettiren ailesi Uzanlar. Sahip oldukları holdingler, medya kuruluşları, enerji şirketleri ve bankalara el konulması süreci, davalar, yurtdışına kaçan aile bireyleri, evlerde yapılan aramalarda ortaya çıkan trilyonluk SIM kartlar, pahalı şaraplar ile geçen son derece hareketli yıllar...

3 Kasım seçimlerinde henüz birkaç aylık partisiyle seçime giren ve herkesi şaşırtan bir şekilde yüzde 7.25 ile seçimin sürprizi olan Genç Parti (GP) ile ailenin öndeki ismi Cem Uzan, artık siyasi bir figür olarak sahnede yerini aldı. Yaşanan tüm bu süreçte Cem Uzan’ın yanında güzelliğiyle ve “aristokrat edasıyla” dikkat çeken eşi Alara Uzan da yaşanan sürecin genellikle dışında kalan yüzü oldu. Eşiyle birlikte siyasete soyunup GP’nin İzmir adayı olacakken çocuklarını gerekçe göstererek adaylıktan vazgeçen Alara Uzan, lider eşi Alara Uzan’ı ve kamuoyunun bilmediği Cem Uzan’ı anlattı.

BARBY YARIŞMASI

2002 seçimlerinin hemen ardından Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde başladığı eğitimini birkaç gün önce ikincilikle bitiren Alara Uzan, Cem Uzan ile 14 yıldır evli. Çubuklu sırtlarındaki Boğaz manzaralı bir villada oturan Alara ve Cem Uzan, bugünlerde yaklaşan seçimlerin heyecanını yaşıyor. Ankara’ya taşınmak için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Alara Uzan, eşinin bilinmeyen yönlerini AKŞAM’a anlattı.

Cem Uzan’ın inanılmaz bir baba olduğunu söyleyen Alara Uzan, “Bizim 4 çocuğumuz var. En küçüğü 4, en büyüğü 21 yaşında. Hepsiyle onların yaşlarına iner ve onların diliyle iletişim kurar. Mesela büyük oğlan geldiği zaman onunla yarış halindedir, ‘Shakira’nın en son çıkan albümündeki hit şarkıyı’ o mu babasına söyleyecek, yoksa babası mı ondan evvel ona söyleyecek? Mesela, küçük kız ile de Barby yarışması yaparlar” şeklinde konuştu.

MUTFAK

Cem Uzan’ın yemek yapmayı çok sevdiğini belirten Alara Uzan, şunları söyledi: “Bizim evdeki yemek işlerinden kesinlikle o sorumludur. Cem Bey salata ve sebze yemekleri yapmayı çok sever. Akla gelmeyecek şeyleri karıştırır birbiriyle.”

HER HAFTA BİR CAMİDE

Dindar bir aile olduklarını belirten Alara Uzan din ile yakınlıklarına ilişkin, “Bu ülkenin yüzde 99.9’unun olduğu gibi elhamdülillah Müslümanız. Cem Bey bu konularda son derece hassastır ve kesinlikle bunların siyasete karıştırılmasını istemez. Başucumuzda seccadesi vardır, Kuran’ı 5 kere okumuştur, 5-6 kez hacca gitti, her cuma ayrı bir camide cuma namazı kılar. Biz oruç tutarız” diye konuştu.

 

Koçibey’in soyundan

1993’teki bir kazada yaşamını yitiren ünlü rallici Renç Koçibey’in kızı olan Alara Uzan’ın ailesi 450 yıllık İstanbullu. Alara Uzan’ın ailesinin kökeni, 17. yüzyılda Osmanlı Sultanı 4. Murad’a devlet yapısındaki ve Timar sistemindeki bozukluklara ilişkin bugünkü “Koçibey Risalesi” olarak anılan raporu hazırlayan saray danışmanına dayanıyor. Askeri ve sivil, yüksek bürokraside yer alan birçok ismin yetiştiği Koçibey ailesinin son fertleri ise Alara Uzan ve kardeşi Seben.

AKŞAM




Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs