En Sıcak Konular

Kurultay öncesi cephe cephe CHP

30 Ocak 2012 15:08 tsi
CHP'nin 26 Şubat'taki Tüzük Kurultayı'ndan nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor. CHP'nin 26 Şubat ve sonrasındaki projeksiyonunda şu başlıklar öne çıkıyor:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'zamansız' şekilde önüne gelen kurultayı 'gol pası'na çevirirse, sonbahardaki Büyük Kurultay için büyük avantaj yakalayabilir.

26 Şubat'taki Tüzük Kurultayı'nda Genel Merkez'in delege çoğunluğuyla kendi tüzük taslağını geçirmesi en yüksek olasılık.

Bunu yaparken muhaliflerden de katkı alınırsa Genel Merkez kurultaydan güçlenerek de çıkabilir. CHP'nin 26 Şubat ve sonrasındaki projeksiyonunda şu başlıklar öne çıkıyor:

KILIÇDAROĞLU CEPHESİ - ASIL HEDEF 2014: Kılıçdaroğlu şu ana kadar tüm parti içi hamlelerini aslında Baykal-Sav döneminin delegasyonu ile yaptı. Şimdi hedef kendi damgasını vurabileceği bir delegasyon oluşturarak partiyi 2014 yerel seçimlerine hazırlamak.

BAYKAL CEPHESİ: PARTİ YÖNETİLEMİYOR: Şimdilik 'bekle gör' politikası izliyor. Bu cephede seslendirilen temel argüman 'Kemal Bey partiye hakim değil. Parti oyu artsa bile etkinliğini kaybetmiş durumda.' Baykal'ın büyük kurultayda olası 'geri dönüş' senaryosu ise partiiçi 'tüm grupların uzlaşısına' endeksli.

SAV CEPHESİ: HEM ROTA HEM KADRO SORUNLU: Tüzükten ziyade önceliği partinin rotası ve kadrosu. Partinin laisizm, Kürt sorunu, eğitim gibi temel politikalarında 'özden sapma, misyondan kopma' yaşadığını düşünüyor.Kılıçdaroğlu'nun karşısına ortak adayla çıkılmasına açık çek veriyor.

TEKİN CEPHESİ: DİSİPLİN EKSİK: Tekin'in yakın çevresinin yorumları: Genel merkezden örgütlere kadar varan bir 'disiplin eksikliği' var.

AKŞAM

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs