En Sıcak Konular

Arınç'tan çok konuşulan sözlere açıklık

27 Ocak 2012 18:25 tsi
Arınç'tan çok konuşulan sözlere açıklık Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Kürtlerin bütün haklarını vereceğiz’ şeklindeki sözlerine Diyarbakır’da açıklık getirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Meclis ve katıldığı bütün toplantılarda memleketin bir gerçeği olan Kürtlerin dillerini inkar etmenin doğru olmadığını söylediğini dile getirdi.

Arınç, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde programa katılmadan önce, gazetecilerin, ‘anadil’ ile ilgili sorusunu cevapladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, “Bir kimlik varsa bunu herkes rahatlıkla dile getirebilmeli. Bu kimliğin bütün kültürel hakları anayasa ve insan hakları evrensel ilkeleri çerçevesinde tanınmalı ve kullanmalı. Biz anadilinin geliştirilmesi ve kullanılması bugün de radyo ve televizyonculuk aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılmasını arzu ediyoruz. Anadilde eğitimin tartışmalı bir konu olduğunu siz de biliyorsunuz. Anadilde eğitim öğretim anadilde seçmeli ders bütün bunlar konuşulabilir. Ancak belli imkansızlıklar nedeniyle eğitim konusunun şimdilik mümkün olamayacağını düşünüyorum. Benim Meclis'teki konuşmamı getirip anadile uyarlamak herhalde doğru bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Halkların birbirleriyle kucaklaşması ve ülkenin birliği için ne gerekiyorsa anayasal çerçevede yapılacak yeni tanımlamalarla verileceğini ifade ettiklerini anlatan Arınç, şunları söyledi: “Buna başka bir şey daha ilave ediyorum. Kürt kardeşlerimizi kimlikleriyle tanımak başkadır, teröre karşı olmak apayrı bir şeydir. Kürt kardeşlerimizi ne kadar çok seviyorsak terörle de o kadar şiddetle mücadele edeceğiz. Bu ülkede yaşam hakkında yapılan müdahalelere karşı mücadelemizi cesur bir biçimde yürüteceğiz. Bu mücadele, sadece silahla olacak bir şey de değil. Dolayısıyla ekonomik, toplumsal, siyasi bakımdan terörü meydana getiren ve azdıran sebeplerle de mücadele edeceğiz. Sözlerimizin bu çerçevede anlaşılmasını diliyorum.”

cihan

Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs