En Sıcak Konular

Ağar: Erdoğan beni dinlemiş olsaydı

20 Haziran 2007 20:02 tsi
Ağar: Erdoğan beni dinlemiş olsaydı Demokrat Parti'nin Antalya mitinginde, halka hitap eden Genel Başkan Mehmet Ağar, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''iktidarlarının ilk 3 ayında terörün kontrol altına alınacağını, ikinci 6 ayında stabil, rahat bir durum yaratılacağını, bir senenin sonunda da Türkiye'nin işi, aşı, kardeşliği, büyümeyi konuşacağını, terörü asla konuşmayacağını'' söyledi.

DP'nin Sakarya Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinginde konuşan Ağar, birilerinin DP'nin geleceğine dil uzattığını, partisiyle ilgili ''baraj meselesi var'' dediğini ifade etti. Ağar, ''Bizim baraj meselemiz, Alanya'daki Dim Barajı'nı yapmaktır'' dedi. ''Bu topraklarda bayrağı en yukarıya çıkarmaktan başka meselesi olmayan Ağar'ın canı çıkmadıkça, ölmedikçe, bu topraklar bölünmez'' diye konuşan Ağar, terör meselesinin birilerinin bağırması, lanetlemesi, ağlamasıyla çözülecek mesele olmadığını dile getirdi. Bu meseleyi çözmek için önce yürek, cesaret, sonra akıl, tecrübe, bilgi gerektiğini anlatan Ağar, ''Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz'' dedi.

''BİZİ DİNLEYECEK OLSAYDI...''

Sözleri, sık sık ''Vur vur inlesin, Tayyip dinlesin'', ''Başbakan Ağar'', ''Ağar gelecek, ampul sönecek'', ''Ağar gelecek, terör bitecek'' sloganlarıyla kesilen Mehmet Ağar, ''(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) Eğer bizi dinleyecek olsaydı, Türkiye bugün bu sıkıntıların içine girmezdi'' ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan'a, ''Kandil'e gidelim'' dediğini, ancak Başbakan'ın gidemediğini savunan Ağar, ''Başbakan sabah başka, akşam başka, öğleden sonra başka sayı söylüyor'' diye konuştu.

Ağar, seçimlere bir ay zaman kaldığını, milleti iktidar, itibar, hukuk, saygı ve birliktelikle tanıştıran partisinin, 14 Mayıs 1950'deki gibi iktidara gittiğini ileri sürdü. ''Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu'' bilerek siyaset yaptıklarını söyleyen Ağar, Anadolu'ya sadece seçim zamanında gitmediğini, 4.5 yıldır ziyaretlerde bulunduğunu anlattı. Kendilerine, ''köylü partisi'' diyerek yukarıdan bakanların, bugün ''mazot'', ''gübre'' demeye başladıklarını ifade eden Ağar, ''Bırakın bu yalanları. Gidin bütün Antalya'ya söyleyin. Ucuz yeşil mazot, gübre, ilaç, tohumluk geliyor. Çünkü DP geliyor. Bizim işimiz lafla olmaz. Bizim söylediklerimizin kaynağı bellidir. Mazot 1 YTL değil, onun da altında olacak'' diye konuştu. ''AKP'nin ekranların partisi, DP'nin ise kepenklerin partisi olduğunu'' ileri süren Ağar, ''Cılız ampul ışıkları değil, ağaran günün ışığı milleti aydınlatacak'' dedi. Antalya'nın terörle mücadelede 190 şehit verdiğini, bunun 191 olmaması için siyaset yaptıklarını kaydeden Ağar, 70 milyon milletin kardeşlik ve birliktelik içinde olması gerektiğini ifade etti.

Ağar, ''(Dağa çıkarmayacağız, ovada tutacağız), dedik. Birileri istismar etmeye kalktı. Gelinen yeri gördük'' şeklinde konuştu. Silahla gelenin, silahla gideceğini söyleyen Ağar, şöyle devam etti: ''Bugün ile kıyaslanmayacak kadar çok zor bir dönemde, milletimizle beraber büyük bir mücadele yaptık. O mücadeleyi yaptığımızda, çok sayıda şehidimiz olduğunda, milletimizde bir gün bile güvensizlik olmadı. (Bu işlerin üstesinden gelinir) denildi. Türkiye'de mesele, teröre karşı çok yüksek sesle bağırmak değildir. Çok fazla kınama mesajları da değildir. Bugünkü mesele, terörün yok edilmesi meselesidir. Türkiye'nin önceliği budur. Bu devletin birliğini, bütünlüğünü sarsmaya, sınırlarını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Ay yıldızlı bayrağımızın sıcaklığı, herkesi tutacak kadar şefkatlidir, büyüktür. 1993-1996 dönemlerinde Türkiye'nin bir bölgesini, Türkiye'den koparma hevesinde olanların hevesleri, bir daha canlanmamak üzere, o dönemde bitmiştir. Ve asla da olamayacaktır. Bugünkü mesele farklıdır. Bu meseleyi Hükümet bunun için anlayamamıştır. Kendilerine sıfır teslim edilmiş terörün, bu noktalara gelmesinin dibinde, terörün şekil değiştirmesi vardır. 1993-1996 döneminin mücadelesi bitmiştir. Bu defteri kimse bir daha açamayacaktır. Bugünkü terörün cinnet eylemleri haline dönüşmesi, iktidarın iç politikayı da dış politikayı da okuyamamasıdır. Başbakan, Irak'ta Barzani politikalarını kavrayamamıştır. Bu, bir politika değil, politikasızlık sonucudur. Bu iktidar, devletin kurumları arasında, terörle mücadelede uyumu sağlayamamıştır. Askerle, medya üzerinden hesaplaşıyor.''

''HÜKÜMET GİTMEDİKÇE TERÖR BİTMEZ''

''Hükümet gitmedikçe terörün bitmeyeceğinin anlaşıldığını'' ileri süren Ağar, ''Bu Hükümet gidecek ve bu konuda teşhisi doğru koyanlar iktidara gelecek'' dedi. Ağar, ''İktidarlarının ilk 3 ayında terörün kontrol altına alınacağını, ikinci 6 ayında stabil, rahat bir durum yaratılacağını, bir senenin sonunda da Türkiye'nin işi, aşı, kardeşliği, büyümeyi konuşacağını, terörü asla konuşmayacağını'' söyledi.

AK Parti ve CHP'nin ülkeyi kutuplaştırdığını savunan Ağar, turizmde de 50 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir hedeflediklerini bildirdi. Mehmet Ağar, konuşmasının ardından partisinin Antalya milletvekili adaylarını tanıttı. DP'nin birinci sıra milletvekili adayı Arif Ahmet Denizolgun, miting alanında bulunanlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

haber7



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs