En Sıcak Konular

'Senaryonun sızması seçim öncesi psikolojik baskı'

20 Haziran 2007 11:55 tsi
'Senaryonun sızması seçim öncesi psikolojik baskı' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Hudson Enstitüsünün Türkiye’ye yönelik senaryolarının basına sızdırılması, seçim döneminde Türk halkı üzerinde psikolojik baskı anlamı taşıyabilir" dedi.

Dişli, yaptığı açıklamada, Hudson Enstitüsü gibi kuruluşların bu tür senaryoları her zaman ürettiklerini belirterek, "Bu senaryoların bizim gündemimizi meşgul etmemesi için her açıdan güçlü olmamız lazım" dedi.
     

Toplantıda, Türkiye’ye yönelik ele alındığı belirtilen konuların basına nasıl sızdırıldığını bilmediğini kaydeden Şaban Dişli, şunları söyledi:

"Toplantıda görüşülen konuların basına sızdırılması, bu dönemde Türk halkı üzerinde psikolojik baskı anlamı taşıyabilir. Bugünlerde askeri otoritelerimiz bu konuda açıklama yaparlar diye düşünüyorum. Yazılı ve görsel basında bu konuyu devamlı tartışıyorlar. Değişik senaryolar üzerinde her zaman çalışıyorlar. Aslında Türk halkı için bunlar çok güzel örnekler. Dünyada neler konuşuluyor, neler planlanıyor, neler yapılıyor, canlı örneğiyle görebilmek açısından bu fırsatın değerlendirilmesi lazım. Hep uçağın havalanmasına benzetiyorum. Kalkışı yaptık, inşallah gerekli irtifaya ulaşır ve bu tür konular gereksiz yere gündemimizi meşgul etmez." Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bu süreçte hizmetlerin arka planda kaldığını ifade eden Dişli, hizmeti hiçbir şekilde aksatmadıklarını belirtti.
     

Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, şöyle konuştu:

"Eskiden siyasilerin konuşmasıyla bir günde Türkiye’nin ana göstergeleri adeta mıknatısa tutulmuş gibi titrerdi. Şimdi civar bölgelerde savaşlar var. Ne turizmde azalma ne de ekonominin göstergelerinde sıkıntı var. Türkiye, iktidara güvendiği için ekonomideki oyuncular geleceğe yönelik planlamalarında değişiklik yapmıyorlar. Financial Times’da bir haber okudum, diyor ki ’Akıllı para Türkiye’ye gidiyor’. Türkiye, bu istikrarını koruyacak gibi görünüyor. 2007’nin ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım 10 milyar dolar."
     
 



Bu haber 200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,499 µs