En Sıcak Konular

Uludere faciasını kimler yaptırdı?

22 Ocak 2012 12:15 tsi
Uludere faciasını kimler yaptırdı? Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Uludere olayını alt kademelerdeki PKK ile ilişkisi olan kesimlerin yaptığını ileri sürdü.

Güçlü, "Uludere eyleminde çıkar umanların, yeniden bu tür eylemleri organize edeceği endişesini taşıyorum." dedi.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Güçlü, olayda bir kasıt varsa bunun ortak yapım olduğunu düşündüğünü ifade etti. Hükümetin böyle planlı, kasıtlı bir eylem yapması için çılgın, deli olması gerektiğinin altını çizen Güçlü, Kemalist devletin de AK Parti'yi içerden kuşatmış olması gerektiğini belirtti. Bunun böyle olmadığını ve en fazla zararı AK Parti'nin göreceğine dikkat çeken Güçlü, şöyle devam etti: "Eğer kasıt varsa, biraz gelişmeler onu gösteriyor. Ama bu kastın daha altlarda, belki Genelkurmay düzeyinde değilse de alt kademelerde olduğu çıkıyor. Bu kademe PKK ile ilişkisi olan kesimlerdir. Dolayısıyla bu zaten sonucuna baktığınız zaman, PKK bu olayda çok memnun. Bu yönde açıklamaları var; 10 karakol bassak bu kadar etkili ve olumlu sonuç alamayacaktık. Zaten oradaki insanları bir araçsallaştırması var. Zaten PKK Kürtleri özne olarak değil hep araç olarak görmüştür. İki merkezin çıkarlarına olduğunu çok rahat tespit edebiliyoruz. Hükümet, onların tuzağına düşerek Kemalist devletin Kürtlere karşı olan tarihsel ve klasik refleksin bu olayda göstermiş olması da ikinci ve büyük bir darbe vurdu. Dersim olayında olumlu bir bakış ve yaklaşım alan AK Parti ve Başbakana, bu olay ciddi bir şekilde puan kaybettirdi."

 "YENİDEN BU TÜR EYLEMLERİN ORGANİZE EDİLECEĞİ ENDİŞESİNİ TAŞIYORUM"

Bu işi yapanların kasıt olsun olmasın görevden alınıp ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Güçlü, demokratik devlet ve yönetimin bunu öğrenmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti'nin içinde 60-70 civarında Kürt kökenli milletvekili bulunduğunu hatırlatan Güçlü, ancak bunların varlığı ile yokluğunun belli olmadığını savundu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanında bir de Kürt kökenli birinin olması gerektiğini anlatan Güçlü, Kürt milletvekillerinin harekete geçirilip bir proje geliştirilmesi gerektiğini söyledi. "Uludere eyleminde çıkar umanların, yeniden bu tür eylemleri organize edeceği endişesini taşıyorum." diyen Güçlü, "Hem de bu sefer daha planlı, daha bilinçli, mühendisliğe dayalı bir projenin gelebileceğini, bu çok büyük bir felakete yol açabilir. Bu konuyu iyi analiz edip sonuçlara varılması, yeni anayasada Kürtlerin kolektif hakları konusunda ne düşünüyorsa bunu ilan etmesi lazım. Kürtçe eğitim öğretim konusunda atılacak bir adım çok önemli ölçüde toplumun yaralarını saracaktır. Ülkeyi bölecek bir durum değildir." şeklinde konuştu.

cihan


Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,431 µs