En Sıcak Konular

Dink davasında karar çıktı

17 Ocak 2012 16:44 tsi
Dink davasında karar çıktı Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen 25. duruşmasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Yasin Hayal'i ''Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmek'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Erhan Tuncel, Dink cinayeti davasında suçlu bulunmadı.Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal de beraat etti. Mahkeme Dink'in öldürülmesine ilişkin davada bütün sanıkların, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan beraatine karar verdi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel'i Mc Donald's'ın bombalanması eylemine ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Yasin Hayal'i, 'Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı.

Sanık Erhan Tuncel, 'patlayıcı madde bulundurmak, atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Sanıkların hiçbirine, 'örgüt üyesi olmak' suçundan ceza verilmedi.

Mahkeme bu kararın ardından Erhan Tuncel'in tahliyesine karar verdi.

Savcı kararlara itiraz edecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davada, verilen cezaların az olduğu gerekçesiyle duruşma savcısının kararlara itiraz edeceği öğrenildi.

Dink ailesinin avukatı Çetin: Bizim için dava yeni başlıyor

Hrant Dink'in ailesinin avukatı Fethiye Çetin, dava sonrası yaptığı açıklamada kararı eleştirerek, "Cinayet tetikçilerinin yargılandığı dosyanın ilk safhası kapandı, bu dava bitmedi, biten bir komedi dosyasıdır, bizim için bu dava yeni başlıyor." ifadesini kullandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Yasin Hayal'i, 'Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Sanık Erhan Tuncel, 'patlayıcı madde bulundurmak, atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Sanıkların hiçbirine, 'örgüt üyesi olmak' suçundan ceza verilmedi. Duruşma sonrası açıklama yapan Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, "Dalganın en büyüğünü en sona saklamışlar. Meğer Hrant Dink üç beş kendini bilmez tarafından öldürülmüş, burada örgüt yokmuş, gerçekten bu kadarını beklemiyorduk. Bu karar ne anlama geliyor, bu karar yerleşik bir geleneğin bozulmadığı anlamına geliyor, nedir bu gelenek devletin siyasi cinayetler geleneği devletin bir kısım vatandaşını ötekileştirme geleneği bu kararla tescil edildi." diye konuştu.

Yeni cinayetlerin önüne geçmek için bu davanın fırsat olduğunu ancak bu fırsatın kullanılamadığını belirten Çetin, "Halkını bombalayan imhacı suikastçı kundakçı gibi sıfatlarla yan yana anılmasından çok rahatsız olanlar devletin bu sıfatlardan arındırmak için hiçbir çaba sarf etmediler. Yeni cinayetlere asla diyebilmek için Hrant Dink davası eşsiz bir fırsattı, onlar bu fırsatı kullanamadılar. Bugünün egemenleri bu ittifakları geçicidir, tarihte biz biliyoruz ki bu gelenek önce geçici müttefiklerini yok ederek yoluna devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

Dava sonrasında arbede yaşandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada çıkan kararın ardından adliyede arbede yaşandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan eylemciler, 'Hepimiz Hrantız', 'Bu dava böyle bitmez' şeklinde dövizler taşıdı, sloganlar attı. Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Yasin Hayal'i, 'Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Sanık Erhan Tuncel, 'patlayıcı madde bulundurmak, atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Sanıkların hiçbirine, 'örgüt üyesi olmak' suçundan ceza verilmedi.

Kararın hemen ardından adliyede arbede yaşandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan çok sayıda 'Hepimiz Hrantız', 'Bu dava böyle bitmez' şeklinde dövizler taşıdı, sloganlar attı.



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,201 µs