En Sıcak Konular

Erdoğan Obama ile Ortadoğu'yu konuştu

13 Ocak 2012 23:35 tsi
Erdoğan Obama ile Ortadoğu'yu konuştu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Erdoğan'ın telefon görüşmesi sırasında Obama ile Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamada Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada iki liderin yeni yılda yaptıkları ilk telefon görüşmesi olduğuna değinildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın güvenlik ve kalkınmasına ilişkin meselelere değinmişlerdir. İki lider, Irak’taki son gelişmelerin yanı sıra, Irak halkına istikrar, demokrasi ve refah getirecek kapsayıcı ve ortaklığa dayalı bir hükümeti desteklemeyi sürdürme hususunu da ele almışlardır. Görüşmede, Türkiye ve ABD tarafından Suriye halkının demokrasi konusundaki meşru taleplerinin desteklenmesine, Şam yönetiminin acımasız eylemlerinin kınanmasına devam edilmesi konusunda da mutabık kalınmıştır. İki lider, İran’ın nükleer programını da ele almışlar ve de İran’ın bu konuda uluslararası toplumla diyaloğu sürdürmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Sayın Başbakanımız ve ABD Başkanı Obama, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da demokratikleşme sürecine ve ekonomik kalkınmaya katkıyı amaçlayan verimli bir işbirliği için ABD ve Türkiye’nin sürekli irtibat halinde olması konusunda da görüş birliğine varmışlardır."

cihan

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs