En Sıcak Konular

Bağış: Danimarka maalesef bizi üzdü

13 Ocak 2012 22:37 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka'da görülen Roj TV davasına ilişkin, ''Danimarka, maalesef bizi üzdü'' dedi.

Bugün TV'de Murat Birsel'in programına konuk olan Egemen Bağış, Yunanistan seyahatine dair izlenimlerini aktardı.

''Yunanistan'da devletin fakirliği söz konusu, halkın fakir olduğunu düşünmüyorum'' diyen Bağış, Yunanistan'a vizelerin kalkmasının önünde, bu ülkenin Schengen bölgesinde olmasından dolayı yetkilerini AB'ye devretmesi sebebiyle engeller bulunduğunu ifade etti. Egemen Bağış, ''Yunanistan, Türkiye ile vizelerin kalkmasını çok istiyor. AB nezninde girişimlerde bulunuyorlar. Umuyoruz ileride Yunanistan'a da vize uygulaması kalkar'' dedi.

-''Danimarka, maalesef bizi üzdü''

Bağış, Danimarka'daki Roj TV davasına ilşkin, ''Bağımsız yargıya kendi ülkemizde karışamadığımız gibi, bir başka ülkenin yargısına karışma hakkımız da bulunmuyor. Fakat Danimarka, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul ettikten ve Roj TV'nin de bu terör örgütünün ekonomik imkanlarıyla kurulmuş bir yayın organı olduğunu tescil ettikten sonra, kanalı kapatma yetkisinin olmadığını söylemesi bizleri son derece üzmüştür'' diye konuştu.

NATO Genel Sekreterliğini yürüten kişinin eski Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen olduğuna atıfta bulunan Bakan Bağış, ''NATO'nun bir üye ülkesi, diğer bir üye ülkesinin vatandaşlarının hayatına kasteden bir terör örgütünü görmemezlikten geliyor. Bu, kabul edebilebilir değil'' dedi.

-''Fransa'nın sadece kredi notu değil insanlık notu da düşmüştür''-

Standard and Poors'un Fransa'nın kredi notunu düşürdüğünün hatırlatılması üzerine Bağış, ''Fransa'nın sadece kredi notu değil insanlık notu da düştü'' diyerek ''1915 Olayları''na ilişkin yasa teklifinin Fransa açısından üyesi olduğu AB ve kendi öz değerlerine ters düşen bir durum olduğunu belirtti.

Terör sorunuyla alakalı olarak çok ciddi bir mücadele içerisinde olunduğunu vurgulayan Bakan Bağış, ''PKK sadece bir terör örgütü değil, aynı zamanda Avrupa'nın en geniş uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ağına sahip bir rant şebekesidir'' dedi.

''Bu ülkede yaşayan 74 milyon vatandaşımızın güvencesi ne silah, ne de başka bir şeydir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir'' diyen AB Bakanı, Kemal Burkay'ın, ''Kürtler için silah, sigorta değil engeldir'' cümlesini hatırlatarak, ''Ülkemizde, Kemal Burkay gibi Türkiye'nin bütünlüğünü düşünen Kürt aydınlara ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Bağış, ''Her partiden dörder temsilcinin bulunduğu adil ve özgüveni yüksek bir uzlaşı komisyonu kuruldu. Türkiye'nin menfaatine olacak bir anayasa oluşturma hedefindeyiz'' dedi.

aa

 

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs