En Sıcak Konular

Azerbaycan yeni James Bond'lar yetiştiriyor

13 Ocak 2012 14:24 tsi
Azerbaycan yeni James Bond'lar yetiştiriyor Topraklarının yüzde 20'si Ermenistan işgali altında olan Azerbaycan yeni James Bond'lar yetiştiriyor.

Son yıllarda savunmaya yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Bakü bir taraftan da James Bond tipi yeni askerler yetiştirilmeye çalışılıyor.

Bu amaçla başkent Bakü'de orta öğretim okulu öğrencileri arasında zor şartlarda askerlik yapabilme yarışmaları ve kursları düzenleniyor. Kurs ve yarışmalarda kamuflajlı asker elbisesi giyen öğrencilerden karşılanacak zor şartlarda daha keşifçi ve icat edici olmaları isteniyor.

Bakü'de kolları sıvayan gönüllü bir grup asker, gençlere yönelik askeri kurslar başlattı. Kurslara aşırı talep olunca ilk etapta en başarılı 25 erkek ve kız öğrenci alındı. Öğrencilere askerlik görevi sırasında karşılanabilen zor durumlarda "suyunu ve ekmeğini kendin bulmalısın" sloganı aşılanıyor.

Kurslara iştirak eden gönüllü öğrenciler, boyanan yüzleri ve giydikleri kamuflajlı askeri elbiseleriyle bir anda asker kesiliyor. Öğrencilere, yemek hazırlama, yemeği bozulmadan uzun süre saklama, ağaç gövdesinden sızan yağmur suyunu özel yöntemle bir kapa aktama taktikleri öğretiliyor. Yüzlerinde kamuflajlı öğrenciler hocalarının tekmiline ise profesyonel bir asker gibi cevap veriyor. Gönüllü eğitmenler, öğrencilere önce bıçak ve ellerindeki kürekle hedefi vurma uygulaması yaptırıyor. Ardından ise öğrencilere düşmanın sesinin duymayacağı silahlarla atış talimatı veriliyor. Gönüllü hocalar, öğrencilere hedefi 12'den vurmak için ne yapmaları gerektiğini bir bir anlatıyor.

cha



Bu haber 1,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs