En Sıcak Konular

Kışanak'tan KCK operasyonlarına eleştiri

13 Ocak 2012 13:40 tsi
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak; bağımsız milletvekili Leyla Zana, BDP eski Milletvekili Fatma Kurtulan ile birlikte belediyelere yapılan operasyonları eleştirdi.

Operasyon talimatının Başbakan Erdoğan'dan gittiğini öne süren Kışanak, "AKP hükümeti ve Başbakan partimizin kapatma hükmünü vermiştir. Parti kapatmalara karşıyız edebiyatının ne kadar boş olduğunu gösteren bir hükümdür. Bu partiyi kapatmaya senin gücün yetmez. Her bir insanın evi bir parti olur." dedi.BDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Kışanak, "Bugün bir kez daha sabahın erken saatlerinde kapılar kırılarak Türkiye'nin dört bir yanında eşkıya operasyonu yapılmıştır. Açıkça karşılaştığımız uygulama AKP eşkıyasının şehre indiğini net bir şekilde ortaya koymuştur." dedi.

Birçok ilde BDP il ve ilçe binaları, KESK genel merkezi, insan hakları derneğinin şubeleri, Eğitim Sen, belediye başkanlarının evleri ve belediye binalarında gece yarısı operasyonu düzenlendiğini söyleyen Kışanak, "Bakanlar Kurulu toplanır talimat verir, arkasından savcılar kılıfını uydurur, arkasından gözaltı araması binalarımız talan eder, 3 yıldır kesintisiz yaşadığımız bu tabloyu bir kez daha yaşadık. 2 gün önce güvenlik zirvesi yaptılar kafa kafaya verdiler bunları susturamadık deyip bir terör dalgası daha estirip yaptılar. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıktı. Ama talimat Ankara'dan çıktı. Başbakandan gitti. Başbakan bu yüzünü gizlemiyor. Bu grup toplantısında partimizi açıktan hedef gösterdi." iddiasında bulundu.

LEYLA ZANA'NIN EVİNİN KAPISI KIRILDI

Leyla Zana'ınn evinin kapısının polis zoruyla kırılarak arama yapıldığını savunan Kışanak, "Kimse buna kılıf uydurmasın, kimse bahane ve gerekçe bulmasın. Herkes polis AK Parti'liler biliyor ki o evde Leyla Zana yaşıyor ve o bir milletvekili. Başbakan Leyla Zana'yı hedef göstermiştir. Operasyonlarla korkutmak, yıldırmak istiyorlar. Kapısını kırdıkları Zana'nın evinin kapısını değiştiriyorlar, Terörle Mücadele'den arayıp gelin anahtarı alın diyorlar. Bir belediyenin kapısını kırıp içeri giriyorlar." dedi.

Kenan Evren'e, JİTEM terörüne, Diyarbakır Cezaevi işkencelerine boyun eğmediklerini söyleyen Kışanak, Başbakan'a yönelik ağır ifadeler kullandı: "Ancak çok heves ediyorsan Kenan Evren'in rütbeleri belki sökülür onu sana taksınlar. Onun teslimiyetini ve yenilgisini de devralacaksın. Bu kadar zulmün sonu halkın iradesine yenilmekten başka bir şey olamaz."

cihan

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs