En Sıcak Konular

'O kafatasları JİTEM'in cinayetleri olabilir'

13 Ocak 2012 09:11 tsi
'O kafatasları JİTEM'in cinayetleri olabilir' Eski PKK itirafçısı ve JİTEM’ci Abdülkadir Aygan, Diyarbakır’da 1990’lı yıllarda JİTEM’in merkez üssü olarak kullanılan Saraykapı mevkiinde çıkan kafatası ve insan kemikleri ile ilgili konuştu.

Normalde son derece pervasız davranan JİTEM’in Gaffar Okkan emniyet müdürü olduktan sonra adeta köşeye sıkıştığını anlatan Aygan, “Aynı dönemde MİT Bölge Başkanlığı’yla da takıştılar. Kafalarına göre iş yapamaz oldular. Belki bu dönemde oraya ceset gömmek zorunda kalmış olabilirler” dedi.

Saraykapı’da surlar, cezaevi ve koğuşlar arasında boşlukların bulunduğunu da hatırlatan Aygan eğer ceset aranıyorsa buralara bakılmasının en mantıklı yer olduğunu söyledi. Bu arada kemiklerin cezaevi duvarı civarında bulunması Aygan’ın iddialarını doğruladı. Mevkii doğrulatmak için tekrar kendisini aradığımızda “Öğlen istirahatlerinde sigara içtiğimiz yerlerdi oralar. Boştu. Kantinin arka tarafı, Merkez Bölüğü kademesinin arkası olarak tarif edebilirim” dedi.

JİTEM yöntemleri

JİTEM’in öldürüp araziye atma, kanala bırakma veya üstün körü gömme gibi yöntemler kullandığını belirten Aygan, bu arada kemiklerden yalnızca JİTEM’in sorumlu tutulmasının hata olacağını da savundu. “Merkez bölüğü de temiz değildi” diyen Aygan şöyle konuştu: “Eski itirfaçı Halit Çelik ve Mithat adlı bir yüzbaşı da boş durmuyordu. insanları alıp sorguluyorlardı. Halit Çelik bayağı bir inisiyatif almıştı. Bölge Valisi’nin bile yanına gidiyordu. Herkes kendisine göre ekip oluşturmuştu. Jandarma Bölge’nin de sivil ekibi vardı Adanalı bir başçavuş vardı başlarında. Uzman çavuşları, Abdülhakim Güven gibi itirafçıları yanlarına alarak bir sürü iş yaptılar.” Aygan, 1990’lı yılların aydınlatılması içen o dönem JİTEM’de görevli isimlerin sorgulanması gerektiğini ifade ederek, “Zahit Engin, Oğuz kod adlı Nuri Astsubay, Yüksel Uğur ve Cemal isminde iki uzman çavuş hatırladıklarım” dedi.

radikal



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs