En Sıcak Konular

Sırrı Sakık'ın 'mermi' iddiası yalanlandı

13 Ocak 2012 08:15 tsi
Sırrı Sakık'ın 'mermi' iddiası yalanlandı BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, boş teslim ettiği silahının Adana Hava Limanı'nda kendisine yanında bir mermiyle birlikte verildiği yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, havaalanı güvenlik kamerası kayıtlarında, Sakık, 9 Aralık Pazartesi günü geldiği Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan ayrılırken silahı boş aldığına ilişkin tutanağa imza atıyor. Teslim tutanağını imzalattıran polis memurlarıyla da el sıkışarak ayrılıyor. Sakık önceki gün Meclis kürsüsüne elinde bir mermiyle gelip, "Adana'ya giderken silahımı mermisiz VIP'de teslim ettim. Adana'da masama silahın yanında bir de mermi koydular. Biz bu mermilerin ne olduğunu biliriz." demişti.

BDP milletvekilinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten emniyet kaynakları, Sakık'ın havalimanından ayrılış anını içeren kamera görüntülerini de İçişleri Bakanlığı'na teslim ettiklerini dile getirdi. Bu görüntülerde Adana'da VIP salonunda oturan Sakık'a Başkent'te boş olarak teslim alınan silahının boş olarak teslim edildiği belirtiliyor. Emniyet kaynakları ayrıca Sakık'ın Adana'da olduğu aynı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kalabalık bir basın ekibiyle şehre geldiğine dikkat çekiyor. Sakık'ın neden Ankara'da yakından tanıdığı gazetecilere bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamasının ise düşündürücü olduğuna vurgu yapılıyor.

BDP'li Sakık, önceki gün Meclis'teki kürsüye elinde bir mermiyle gelerek olayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "9 Aralık'ta Adana'ya giderken silahımı VIP'te güvenlik güçlerine teslim ettim. Ve silahımda hiçbir mermi yoktu. Zabıtlar tutuldu, ben Adana Havaalanı'na gittim, oturdum, benim masama silahımı getirip bıraktılar ve hemen yanında da bana bir mermi hediye ettiler, masama koydular. Biz bu mermilerin ne olduğunu biliriz. Çünkü nereden geldiğimizi siz çok iyi bilirsiniz. Bu mermiler infaz yapılmadan önce birileri hedefe oturtulmuşsa bu mermiler onun masasına koyulur veyahut adresine gönderilir, bunu sizinle paylaştım. Eğer siz Ankara'daki tutanakları oradaki kameraları alıp incelerseniz silahın boş olduğunu siz de görürsünüz." Her gün tehdit mektupları aldığını anlatan Sakık, bir örgütün, kendilerini ölümle tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Sakık, "Bu örgüt, bu mermi aynı alan ve amaca hizmet ediyor. Vallahi ölümden korkmuyoruz. Birçok alanda saldırılar olabilir, Allah adına diyorum, ben ve arkadaşlarıma bir şey olursa ilk sorumlu siz olacaksınız." şeklinde konuşarak, kendisine verildiğini söylediği mermiyi kürsüye bırakıp yerine geçmişti.

zaman

Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs