En Sıcak Konular

'Balyoz Planı' davasının 62. duruşması başladı

12 Ocak 2012 12:32 tsi
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 193 sanık katıldı.

Orgeneral Bilgin Balanlı ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 56 tutuklu sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun ise duruşmaya gelmedi.

İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 62 tutuksuz sanığın katılmadığı duruşmada, 53 tutuksuz sanık ise hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Tuğamiral Hüseyin Hoşgit'in avukatı Nevzat Güleşen, ''Müvekkilime cenazeye katılmak için 2 gün mazeret izni vermiştiniz. Mahkemenizin hızlı davranarak cezaevine faks çekmesine rağmen bürokratik işlerden dolayı müvekkilim aynı gün gece geç saatlerde çıkarıldı. Ayrıca Bursa'ya gidildiğinde evde kalmasına müsaade etmeyerek cezaevine götürmek istediler. Müvekkilimde bunu kabul etmeyerek tutuklu bulunduğu cezaevine geri döndü. Halbuki mazeret izninde evde kalmasına bir engel olmaması gerekir'' dedi.

Avukat Güleşen, müvekkilinin cezaevinden geç çıkması ve evde kalmasına izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

-Sanık Kadri Sonay Akpolat-

Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık Albay Kadri Sonay Akpolat, dijital verilerde isminin ''Sonay Polat'' diye geçtiğini ifade ederek, bu ismi hiç kullanmadığını söyledi.

Dijital verilerde adının iradesi dışında geçtiğini belirterek, hakkında tek bir delil bile bulunmadığını iddia eden Akpolat, savunmasını şöyle sürdürdü:

''Kimseden yasa dışı bir emir almadım ve vermedim. Sözde darbeye zemin hazırlaması amacıyla Ege Denizi'nde Yunanlılar'la bir kriz çıkarılacağı iddia edilmektedir. Bu hayatın doğal akışına aykırıdır.

Tüm suçlamaları reddediyorum. Dosyada bulunan dijital veriler sahtedir. 47 yıl boyunca vatanına hizmet eden şahsımı, bir günde terörist ilan ederek kariyerimi bitirdiler. Bir terörist iddiasıyla yargılanmam vicdanımı sızlatmaktadır. Sahte dijital verileri hazırlayanları lanetliyorum ve Allah'a havale ediyorum. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum.''

Duruşmaya, tutuklu sanık Binbaşı Kemalettin Yakar'ın savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

aa

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs