En Sıcak Konular

Özkök Paşa suskunluğunu bozdu

11 Ocak 2012 12:51 tsi
Özkök Paşa suskunluğunu bozdu Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, İlker Başbuğ'a suikast iddiaları ile ilgili soruya cevap verdi.

İzmir'de 21 Ağustos 2008 günü düzenlenen ve 16 kişinin yaralandığı bombalı saldırının asıl hedefinin 'İnternet Andıcı' soruşturmasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu iddia edildi.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre ismini vermek istemeyen muvazzaf bir subay, saldırının Ergenekon'un bu saldırıyla Başbuğ'a suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Başbuğ'un İzmir seyahatinde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü de ziyaret ettiği belirtilmişti. Konuya ilişkin görüşü sorulan Özkök, İlker Başbuğ'un o dönemde kendisini ziyaret ettiğini, ancak tarihini tam olarak hatırlamadığını söyledi. Özkök, "Bir olay oldu Yağhaneler'de. Olayın İlker Paşa'yla ilgili olduğuna dair bir düşüncemiz ve değerlendirmemiz olmamıştı." şeklinde konuştu. Emniyet kaynakları ise Başbuğ'un o tarihte İzmir'de olmadığını, olaydan bir hafta önce 15 Ağustos 2008'de İzmir'e geldiğini daha sonra da ayrıldığını açıkladı.

İzmir'in Konak ilçesi Yağhaneler mevkisinde 21 Ağustos 2008 günü PKK'lı teröristler tarafından çalıntı bir araca yerleştirilen bomba, uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Olayda bir er şehit olurken biri albay olan 2 askeri personel, 8 polis ve 6 vatandaş yaralanmıştı. Takvim'e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir komutan, 20 Ağustos 2008'de İlker Başbuğ'un eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ü ziyarete gittiğini ve bir gün sonra dönüşte saldırının gerçekleştiğini iddia etti. Olayda bir albayın da şehit olduğunu ancak gizlendiğini öne sürdü.

Ancak patlamanın meydana geldiği gün, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un İzmir'de olmadığı ve patlamada şehit olduğu iddia edilen Albay Ahmet Kılınç'ın halen İzmir'de Merkez Komutanlığı'nda görevine devam ettiği öğrenildi. 30 Ağustos 2008'de Genelkurmay başkanlığı görevini devralan Başbuğ'un 15 Ağustos'ta İzmir'de dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, görevini Hayri Kıvrıkoğlu'na devrettiği törene katıldığı ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, yakalanan zanlıların savcılıkta olayın tüm detaylarını anlattığını belirterek, "Polis aracını hedef aldıklarını anlattılar. Olayda bir albayın öldüğü ve Başbuğ'un hedef alındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor." dedi.

zaman



Bu haber 1,402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs