En Sıcak Konular

'Siber saldırı tehlikesi var'

9 Ocak 2012 08:55 tsi
'Siber saldırı tehlikesi var' Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım uyardı...

Yaşamın giderek bilişime bağımlı hale geldiğine dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, "Bir kurumun yapacağı iş değil. Herkes siber saldırıya karşı tedbirini almalı" dedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siber saldırının tehdit haline geldiğini ve tehlike büyümeden kurumların önlem almasını istedi. Yıldırım, "Bilişime bağımlı yaşama gittikçe artıyor. Burada bir çökme olursa ülkede faaliyet durur" dedi. Kahvaltıda Sabah'ın konuğu olan Bakan Yıldırım, siber güvenlikten tablet üretimine, yasadışı dinleme cezalarını artıran düzenlemeden Genelkurmay'ın elindeki dinleme cihazlarına, İstanbul'a yapılacak Üçüncü Havaalanı'ndan hızlı trene, bölünmüş yoldan Marmaray'a kadar çeşitli konularda soruları cevapladı. İşte Yıldırım'ın mesajları:

SİBER GÜVENLİK: Böyle bir tehdit var, tehlike büyümeden kurumlar tedbirini alsın. Siber güvenliğin önemli olduğunu göstermek için, tatbikat yapıyoruz. Bunların amacı farkındalık oluşturmak. Siber tehdide karşı ordu kuracak kurum Ulaştırma Bakanlığı değil. Biz durumdan vazife çıkarıyoruz. Bilişime bağımlı yaşama gittikçe artıyor. Burada bir çökme olursa ülkede faaliyet durur. Bunun için tedbirleri herkes kendisi almalı. Bir kurumun yapacağı iş değil. Bu konuda kimse ben güvenliyim diyemez. Herkes risk altında. Saldırı yapılırsa ne olacak, ne yapılacak? Tedbirini alacaksın. Taarruz olursa ne yapılacak? Hangi adımlar atılacak? Bunların önlemlerinin alınması gerekiyor.

YASA DIŞI TELEFON DİNLEMELERİYLE İLGİLİ YASA HAZIRLIĞI: Bütün çalışmalar yapıldı. Oradaki iş tamamen Adalet Bakanlığı'nın yapacağı düzenlemeyle ilgili. Cezalarda, uygulamasında yaşanan sorunlar var. Uygulamalar bazen mevzuatta yazdığı gibi olmuyor. Onu düzeltecek, daha etkin hale getirecek çalışma büyük oranda yapıldı.

GENEL KURMAY'IN ELİNDEKİ DİNLEME CİHAZLARI: MİT'e devredildi. Zaten uygun bir yapı da değildi. Yasal boşluk vardı ve onlar da fark edip devrettiler.

TÜRKİYE'DE TABLET ÜRETİMİ: Tablet ve akıllı tahtaların Türkiye'de üretilmesi, yazılım ve donanımın yerli olması konusunda ciddi ısrarımız var. Bunda 3'üne, 5'ine bakmadan kararı verip yürü demek gerekiyor.

İSTANBUL'A DEV HAVALİMANI
ATATÜRK HAVALİMANI TIKANDI :
Kısa pisti uzattık ama buna rağmen tıkanıklık oluyor. Daha fazla trafiği kaldıramaz. Atatürk Havalimanı'nın 2021'e kadar işletme hakkı var. Yeni havaalanı için 2021'i beklememiz söz konusu değil. Şartlar zamanı öne almamız için bizi zorluyor. Üçüncü havaalanı Türkiye'nin en büyük havaalanı olacak. En az 60 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

2013'TE HIZLI TREN İSTANBUL'DA: Ankara-Eskişehir arasındaki seyahatin yüzde 72'si hızlı trenle yapılıyor. Trenin yolcu sayısı artarken, karayolunda da yolcu sayısı artıyor. Seyahat etme sayısı artıyor. Ankara-Eskişehir hattı iki şehri birleştirdi. Eskişehir'de oturup Ankara'da çalışan insanlar var. Konya için de bu geçerli. İstanbul hattının yapımını 2013 sonunda açmayı planlıyoruz. Böylece Ankaraİstanbul arası 3 saate inecek. Eşzamanlı olarak Marmaray'ı da bitirmeyi hedefliyoruz. Çok iddialı, zorlanıyoruz ama yapmak zorundayız.




Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,102 µs