En Sıcak Konular

Çiçek: 30 yıl daha tartışılmasını istemiyoruz

8 Ocak 2012 13:42 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 30 yılda 17 defa değiştirilen anayasanın değiştirilme vaktinin geldiğini belirterek, "Biz anayasa yapıldıktan sonra 30 yıl daha tartışılmasını istemiyoruz. Aksi takdirde, Meclis'e güvenmeyen, halka sevgisi olmayan kesimleri sev

Anayasa Platformu'nun düzenlediği vatandaş toplantılarının ilkine katılan Cemil Çiçek, toplantıda çeşitli açıklamalarda bulundu. Uzlaşma komisyonu olarak katıldıkları bu toplantıya, konuşmacı olarak katılmadıklarını belirten Cemil Çiçek, "Biz buraya dinleyici olarak katıldık. Neyi istiyorsanız onu konuşacaksınız. Biz, sizlerin adına bu görevi yerine getirmiş olacağız. Beklentileri sizlerin ortaya koymanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Siyaset kurumunun, şu veya bu gerekçe ile anayasayı değiştiremediğinin altını çizen Cemil Çiçek, siyaset kurumu ancak kısmi değişikler yapmakla yetindiğini kaydetti. Yapılan değişikliklerin, yeni anayasanın değiştirilmesinin ne kadar elzem olduğuna işaret eden Çiçek, "Bu değişikliği, 2012'nin sonunda yapmayı planlıyoruz. Bu, siyaset kurumunun görevidir. Bizim desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Toplantıda konuşan Uzlaşma Komisyonu Üyesi Ahmet İyimaya ise Türkiye'nin şu ana kadar gerçekleştiremediği bir fırsatı yakaladığını dile getirdi. Mevcut anaysa için "Benim anayasamdır" diyen bir kişinin bulunmadığına dikkat çeken İyimaya, "Tarihsel bir fırsatı yakaladık. Taç, şu ana kadar kraldaydı, devletteydi, şu anda ise milletindir. Kurucu iktidar, hüviyetini bu sefer sizler oluşturuyorsunuz. Bizim görevimiz zor, sizin göreviniz zor. Bu katılımı sağlayamazsak fırsatı kaçırırız. Bu anayasanın güvencesi birey, ruhu millet, hizmetçisi devlet olmalıdır." ifadelerinin kullandı.

Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart ise iki aydan bu yana toplumun her kesimi ile irtibat halinde olduklarını aktardı. Halkın artık kendi görüşlerini, önerilerini kendileri ile rahatça paylaştıklarını kaydeden Kart, "Halk, bizimle konuşurken son derece diplomatik bir dil kullanıyor. Dışarıda ise görüşlerini ifade etmekte zorlanıyorlar. Anayasa platformunu bu açıdan önemli buluyorum. Görüş ve önerilerin burada insanlarımızın rahatça, özgürce sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Bu anayasa süreci yapılmasının 12 komisyon üzerine bırakılmayacak kadar tarihi bir görevi olmadığına dikkat çeken Kart, şöyle devam etti: "Toplum olarak hepimizin bu çalışmaya katılmamız gerekiyor. Partimin değerlendirmesi, Türkiye'nin yurttaşlarını kucaklayarak değerlerini daha ileri götürecek bir anayasa çalışmasının olmasını sağlamak."

cihan

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs