En Sıcak Konular

'Türkiye yükselen bir yıldız'

8 Ocak 2012 13:23 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bölgesinde yükselen bir yıldız olduğunu belirterek, ''Türkiye zor bir coğrafyada, en zor coğrafyada. Buna rağmen savunma bütçemizin 2 katından fazlasını eğitim bütçesine ayırıyoruz, neden, çünkü 21. yüzyıl

Bakan Yılmaz, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ile çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Trabzon'un Hayrat ilçesindeki Hayrat İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu ziyaret etti.

Yılmaz, girişte kemençe eşliğinde horon oynayan gençler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz horon ekibini izlediği sırada Özak bir süre gençlerle horon oynadı.

Daha sonra bir sınıfta öğrencilerle sohbet eden Bakan Yılmaz'a, okulun bir başka salonunda Of ve Hayrat kaymakamlıkları ve milli eğitim müdürlüklerince başlatılan eğitim seferberliği hakkında okul yöneticilerince brifing verildi.

Brifingin ardından düzenlenen törende konuşan Bakan Yılmaz, eğitime yapılan yatırımın insanlığa ve geleceğe yatırım olduğunu belirterek, Türk öğrencilerin rakibinin artık Türk öğrenciler değil Avrupalı ve ABD'li öğrenciler olduğunu ifade etti.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin 2023'te çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefi olduğunu ve bunu insanla ve çalışarak gerçekleştireceklerini belirterek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Memleketini en çok sevenin ülkesine en iyi hizmet eden olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ''Hükümet olarak eğitimi ülkemizin en önemli konusu olarak görüyoruz. Türkiye zor bir coğrafyada, en zor coğrafyada. Buna rağmen savunma bütçemizin 2 katından daha fazlasını eğitim bütçesine ayırıyoruz, neden, 21. yüzyılda lider ülke olabilmek için. Bunu yapabilir miyiz, yaparız, bundan hiç şüpheniz olmasın. 10 yılda dünyanın 26. ekonomisi iken 16. sıraya geldik, ilk 10 arasına girmek istiyoruz, yapar mıyız, hiç şüpheniz olmasın ki 2023'te ilk 10'a gireriz'' dedi.

Bakan Yılmaz, kuşların uçabilmesi için iki kanadı olması gerektiğini, Türkiye'nin kanatlarının da kamu ve özel sektör olduğunu belirterek, ''Özel sektör ve kamu aynı hedefe ulaşmak için gayret ederse ulaşamayacağı mesafe olmaz. Mehmet Akif Ersoy'un 'Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez' diye güzel bir sözü var. Onun için yüreklerimiz toplu vurdukça bilin ki aşamayacağımız hiçbir engel yoktur'' diye konuştu.

Cumhuriyet döneminde yapılan dersliklerden fazlasını AK Parti iktidarının yaptığını, cumhuriyet döneminde atanan öğretmenlerden çok daha fazlası yine bu iktidarın atadığını ancak buna rağmen atanmayı bekleyen öğretmenler olduğunu ifade eden Yılmaz, eğitim çıtasını yükseltmek için hamleler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Bakan Yılmaz, ''Türkiye bölgesinde yükselen bir yıldız, yükselen bir devlet. Bunu neyle sağlıyor, insanıyla sağlıyor. Ne kadar bilgisayar, cihaz, savaş aleti yaparsanız yapın sonuçta savaş aletini uçuracak olan da çalıştıracak olan da aracı götürecek olan da insandır, o bakımdan önce insanı yetiştirmek lazım.''

Törenin ardından Bakan Yılmaz'a okul yöneticilerince plaket ve kemençe armağan edildi.

Bakan Yılmaz, daha sonra, Of ilçesindeki bir tesiste düzenlenen etkinliğe katıldı.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs