En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na cep operasyonu

8 Ocak 2012 09:19 tsi
Kılıçdaroğlu'na cep operasyonu “PM ertelendi” duyurusu yapılmasına rağmen partiden tasfiye edilen Önder Sav’ın toplantıya devam etmesinin perde arkası ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “PM ertelendi” duyurusu yapılmasına rağmen partiden tasfiye edilen Önder Sav’ın toplantıya devam etmesinin perde arkası ortaya çıktı. Mesajın cep telefonlarına gönderilmediği belirlendi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısının ardından CHP’de başlayan tüzük krizi, siyasi depremle sonuçlanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibini yeni Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) tasfiye etmişti. CHP’de 3 Kasım 2010’da PM’de yaşanan bu kriz sırasında, Kılıçdaroğlu’na karşı “cep telefonu operasyonu” gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

SAV’I TASFİYE GÜNÜ

Sav’ın tasfiye edildiği 3 Kasım 2010 krizi, Kılıçdaroğlu ile Sav’ın, Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) girecek isimler konusunda uzlaşamaması ile başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile PM’nin ertelendiği duyurusu yapıldı. 14.30’da başlaması öngörülen PM toplantısının iptali, CHP’den yapılan resmi açıklamada “Bugün yapılması öngörülen Parti Meclisi toplantısı iptal edilmiştir” şeklinde duyuruldu. Cep telefonlarına da aynı mesaj geçildi.

İNCE BİR OPERASYON

PM’nin iptaline rağmen Önder Sav ve 60 PM üyesi, toplantı gerçekleştirdi. Tüzüğe aykırılık iddiası nedeniyle Sav’ın PM üyeleri ile toplantısı, “korsan” PM tartışmasını başlattı. PM üyelerinin toplantıya devam etmesi Kılıçdaroğlu’na “karşı çıkış” olarak da algılandı. Ancak BUGÜN’ün aldığı bilgiye göre, aslında Kılıçdaroğlu’na karşı o gün “ince bir operasyon” gerçekleştirildi.

Mesajlar genel merkezden

CHP’de cep telefonlarına geçilen mesajların “yönetimi”, Genel Merkez’de gerçekleştiriliyor. Mesajların geçtiği numaralarla ilgili gruplar bulunuyor. Grupların işaretlenmemesi durumunda mesajlar, bu numaralara geçmiyor. Krizin yaşandığı 3 Kasım 2010 tarihinde, PM üyelerinin cep telefonlarına “toplantının iptal edildiği” mesajının gönderilmediği, bu nedenle de PM üyelerinin Sav ile toplantıya devam ettiği anlaşıldı. CHP’nin mesaj servisindeki “operasyonun aktörleri” ise merak konusu oldu.

bugün


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs