En Sıcak Konular

'Eşit işe eşit ücret' görüşmeleri tamamlandı

4 Ocak 2012 21:19 tsi
TOKİ'nin ''eşit işe eşit ücret'' ile ilgili 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılmasını öngören yasa teklifinin tümü üzerinde görüşmeler, TBMM Genel Kurulunda tamamlandı.

Teklifin tümü üzerinde BDP Grubu'nun görüşlerini dile getiren Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, ''Bölgede yaşayan, kaçınılmaz biçimde, başka hiçbir çareleri olmadığı, hayatın doğal akışı öyle olduğu için, bölünmüş yurtlarının diğer tarafında kalan akrabaları, hemşehrileri, aşiret üyeleriyle alışveriş yapmak için katırlar üzerinde yolculuk yapan insanlar isyancı sanılarak bombalandılar, öldürüldüler'' diye konuştu.

Kürkcü'nün, ''Orantılı olduğu söylenemeyecek şekilde, bırakın köylü, kaçakçı olmasını, olmamasını, tutalım ki isyancı, gerilla, kalaşnikoflarıyla sınırı geçiyor'' sözlerine, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, ''Terörist diyemiyor musun-'' diye tepki gösterdi. Kürkcü, ''terörist'' demediğini ifade ederek, ''Demek zorunda değilim, mecbur muyum sizin dilinizle konuşmaya. Benim dilimi de öğreneceksin. Bir şeyi anlamanın ilk yolu onu adlandırmaktır. Nasıl adlandırırsan öyle anlarsın, terörist dediğin için ne olduğunu anlamıyorsun, isyancı dediğinde ne olduğunu anlayabilirsin'' karşılığını verdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Hükümetin, ''eşit işe eşit ücret'' düzenlemesinin, daha yürürlüğe girmeden delindiğini ifade ederek, ''Yani dakika bir, gol bir. Hem de AKP'nin kendi kalesine attığı bir gol'' dedi. Kalaycı, ''KHK'yı kapalı kapılar ardından dizayn edenler, acaba hangi adaleti sağlamıştır-'' diye sordu.

Kalaycı, Hükümetin, yeni bir personel ve ücret rejimini hayata geçireceğini söylemesine rağmen 9 yıldır bu konuda bir adım atmadığını, tam tersine ücret dengesizliğinin arttığını öne sürdü.

Hükümetin, emeklilere umut verdiğini ancak hayal kırıklığı yarattığını, emekli aylıklarının refah payını düşürdüğünü savunan Kalaycı, yaşlı, engelli, gazi, muhtar, köy korucularının da maaşlarının yetersiz olduğunu öne sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, asgari ücret tespit komisyonunun yapısının demokratik olmadığını, bunun değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 35 kişinin öldüğü olayla ilgili araştırmanın sonunu beklemeden, bir takım önyargılarla Hükümeti, AK Parti'yi itham etmenin yanlış olduğunu söyledi.

TOKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Berber, ''40 milyar lira yatırım yapacaksınız bir tanesi bile yargıya gitmeyecek'' dedi. Berber, TOKİ'nin, Hazineye yük olmak yerine, kendi finansmanı ile projeleri gerçekleştirdiğini anlattı.

Berber, yapılan düzenlemelerle TOKİ'ye ek bazı yükümlülükler verildiğini anımsatarak, Emlak Bankasının bankacılık dışındaki işleri, kapatılan Konut Müsteşarlığı, Arsa Ofisi, Başbakanlık proje uygulama birimi, Mesken İşleri Daire Başkanlığı'nın görevleri, göçmen konutları koordinatörlüğünün TOKİ'ye devredildiğini bildirdi.

Recai Berber, TOKİ'nin konut hedefinin, 2023 yılında 1 milyona çıktığını dile getirdi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise şahsı adına yaptığı konuşmada, teklifle, TOKİ personeli için yeni bir hak, ücret artışına gidilmediğini dile getirdi.

aa

Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs