En Sıcak Konular

Davutoğlu: Balkan barışının önünü açacağız

30 Aralık 2011 18:47 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Balkan Savaşının geçtiği yerlerde, barış toplantıları yapacağız. Hem Edirne'yi tanıtacağız, hem de bu Balkan acılarını unutturup, bir Balkan barışının önünü açacağız'' dedi.

4. Büyükelçiler Konferansı için Edirne'de bulunan Davutoğlu, ziyaret ettiği Edirne Belediyesi girişinde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Belediye Bandosu eşliğinde karşılandı.

Sedefçi, makamında yaptığı konuşmada, ''Edirnemize hoş geldiniz şeref verdiniz. Osmanlı'ya başkentlik yapmış, tarih kültür kenti. Sizi ve büyükelçilerimizi ağırlamaktan büyük onur duyduk. Edirne'ye ayrı bir heyecan kattınız. Bunun devamını diliyorum. 1989'da Edirne'ye göç başlanmıştı. O günlerden bugüne barış şarkıları söyleme durumuna gelmişsek, bu da hükümetlerimizin, tümümüzün, tümünüzün büyük emeği katkısı var'' dedi.

Daha sonra Sedefçi, Bakan Davutoğlu'na Balkan Savaşı'nın sembolize edildiği bir plaket, Edirnekari ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni anısında bir güreş heykelciği armağan etti. Davutoğlu da Sedefçi'ye gümüş bir tabak hediye etti.

Daha sonra Sedefçi, Davutoğlu'nu 2012 yılında yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne davet etti. Bunun üzerine Davutoğlu, ''Güreşecek miyiz?, seyredecek miyiz?'' diye espri yaptı.

Davutoğlu, ''Kırkpınar'a uluslararası kimliğine yakışır bir şekilde inşallah bir çok bakan arkadaşla gelirim'' dedi.

Ardından Davutoğlu, Atatürk'ün Edirne'ye geldiğinde belediye binasında kaldığı Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

Davutoğlu, Atatürk Odası'ndaki anı defterini imzalayarak, şunları yazdı:

''4. Büyükelçiler Konferansı vesilesi ile ziyaret ettiğimiz tarihi başşehrimiz Edirne'de sayın Belediye Başkanımızın misafiri olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. Tarihi hatıralarla dolu belediye binamızda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'yi ziyaretlerinde kaldıkları odada, onun aziz hatırasını bir kez daha hayal ettik. Bu mukaddes şehre emek veren bütün belediye çalışanlarımıza başarılar diliyor, en kısa zamanda tekrar bu güzel şehrimizi ziyaret etmeyi ümit ediyorum. UNESCO kültür mirasına giren güzel Edirnemizin ve Selimiye Camimizin ebediyete kadar bu mirası koruyarak, gelecek nesillere intikal edeceğine inancım tamdır.''

-Edirne'ye teşekkür-

Davutoğlu, belediye binası çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rumeli olan her şeyin güzel olduğunu söyledi.

İki günlük konferansın tamamlandığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Her şeyden önce bütün Edirneli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza misafirperverlikleri dolayısıyla ve hatta çarşıda pazarda, bize büyük mabet gösteren, özellikle de Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Baconschi, hepimizin misafiriydi. Onu karşılayan Edirneli hemşehrilerimize, hem Edirne'yi seven biri olarak, hem de Dışişleri Bakanı olarak teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ev sahipliği yaptınız, yaptılar. Dışardan gelen 13 soydaş milletvekili, 4 bakanı da büyük bir memnuniyetle gönderdiler. Ayrıca iki güzel mutlu haberi tekrar burada tehiden söylüyorum ayrılırken. Birincisi bugün uygun binalara da baktık. Dışişleri Bakanlığımızın temsilciliği açılacak. Biz sınır şehirlerimize aynı zamanda Dışişleri Bakanlığımızın Türkiye'yi dünyaya tanıtan şehirler olarak özel önem veriyoruz. Dışişleri Bakanlığı temsilciliğimiz, hem vilayetimiz, hem belediye başkanlığımız koordinasyon halinde çalışacak. İkincisi UNESCO kültür mirasına bu güzel Selimiyemizin dahil olmasıdır. uzun çabalar sonucu oldu bu. Tam bir koordinasyon içinde çalışıldı. Dışişleri Bakanlığımızın, Kültür Bakanlımğıızın yanında, yerel otoritelerimiz, valiliğimiz ve belediye başkanımız ve belediye teşkilatımız çok çaba sarf etti, çok gayret gösterdiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Böyle birlikte çalıştıkça, inşallah Edirnemizi çok daha güzel günlere taşıyacağız.''

Davutoğlu, ''Balkanlara bütün dost ve kardeş ülkelere halklara mesajımız, yeni yılda Balkanları birlikte daha güzel bir geleceğe taşımak'' diyerek barış mesajı verdi. Dışişleri Bakanı, Balkan Savaşının geçtiği yerlerde, barış toplantıları yapacaklarını ve hem Edirne'yi tanıtacaklarını hem de Balkan acılarını unutturup, bir Balkan barışının önünü açacaklarını söyledi.

Bakan Davutoğlu, daha sonra Edirne Belediyesi'nden ayrıldı.

aa



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs