En Sıcak Konular

AKP' vekil görevden almaları eleştirdi

30 Aralık 2011 16:50 tsi
AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nca (MKYK) İl Başkanı Mustafa Kebude, Çukurova İlçe Başkanı Şaban İş ve Seyhan İlçe Başkanı Zuhal Aşlamacı'nın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Adana'da sık sık il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasına karşı çıkan Küçükaydın, "Adana siyasetine yukarıdan yön veren, bunu dizayn edenlerin oturup başını iki elinin arasına almaları gerekir. Necip Fazıl'ın dediği gibi bir düşünmeleri lazım: ya biz mi kusur işliyoruz. Yoksa Adana'da iş başına gelen il başkanı ve yönetimleri mi kusur işliyor, demek lazım." şeklindeki sözleri alkış topladı. Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti Seyhan İlçe Kadın Kolları 3'üncü Olağan Kongresinde partililere hitap eden Küçükaydın, programda 'helallik' dileyen il, ilçe ve yönetimlerinin görevden alınmasını değerlendirdi. Birlikte çalışan insanların helalleşmesinin güzel bir davranış biçimi olduğuna işaret eden Küçükaydın, hayatın ne zaman, nerede ve ne şekilde biteceği bilinmediğinden her dakikanın helalleşmek için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kaderin kendilerine Adana'da siyaset yapmak gibi bir rol biçtiğini ifade eden Küçükaydın,"Adana'da il başkanları sık sık değişti. Buradan çıkardığım bir sonuç var: İl başkanları ve yönetimlerinden kaynaklı –açık söylüyorum– pek bir sorun göremiyorum. Bunu bir referandum ve seçim geçiren Mustafa Kebude için değil, bütün arkadaşlarım için söylüyorum. Bunları ifade ederken de bir art niyetim ve kötü düşüncem yok. Ben de biraz önce (Kebude'ye) 'Sen bu partinin şerefli bir gazisizin' dedim. O bir gazi olarak hizmetine devam edecektir." Kongrede "veda" konuşması yapmak için kürsüye çıkan İl Başkanı Mustafa Kebude üç yıldan bu yana yürüttüğü görevinin sonuna geldiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan ile yol arkadaşlığı yapmaktan büyük bir 'onur' duyduğunu aktaran Kebude, ömrü boyunca bu onuru taşıyacağını bildirdi. Adana'nın il, Seyhan ve Çukurova İlçe teşkilatlarının görevlerinin sonlandırılıp, yeniden yapılandırılmalarının öngörüldüğünü hatırlatan Kebude, "Bugün muhtemelen tebligat yapılacak ve yarın itibariyle yeni bir süreç başlayacak. Bu üç yıllık onurlu görevi yürütürken, desteğini esirgemeyen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum."diye konuştu. Bundan sonra Büyükşehir ve Sarıçam meclis üyesi olarak görevini sürdüreceğini anlatan Kebude, "Bundan sonra da partimin emrinde, başbakanın peşinde, ülkemin hizmetinde olacağım. Bize verilen her türlü görevi şerefle yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Kongreye, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kebude'den boşalan AK Parti Adana İl Başkanlığı görevini vekaleten yürütecek Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Adnan Pampal ile kadın kolları üyeleri katıldı.

cha



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs