En Sıcak Konular

Mahkeme başkanı, KCK sanıklarını solandan çıkardı

30 Aralık 2011 12:33 tsi
Diyarbakır'da bugün görülen KCK ana davasında sanıklar, duruşmanın ertelenmesi ile ilgili taleplerini reddeden mahkemeyi protesto etmek için alkışladı. Bunun üzerine mahkeme, sanıkların salondan çıkarılması kararı aldı.

Terör örgütü KCK ana davasının 33'üncü duruşması Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada 104 tutuklu sanıktan raporlu olan 20'sinin dışında bütün sanıklar hazır edildi. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanıklardan Mustafa Ocaklık ile ilgili delil ikamesini yapacağını ve telefonda görüşmelerini okumaya devam edeceğini söyledi. Bu sırada söz alan tutuklu sanıklardan Selma Irmak, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olay ile kendileri arasında bağlantı kurarak sorunların çözümünü isteyenlere böyle cevap verildiğini iddia etti. Irmak, Uludere'deki olaydan dolayı duruşmayı tüm sanıklar adına ileri bir tarihe ertelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Yılmaz da bu talebi değerlendirmek için iddia makamının talebini de aldı. Özel yetkili savcı, "Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği olay oldu ve soruşturma devam ediyor. Bu hepimizin acısıdır. Orada bizim vatandaşlarımız öldü. Biz de büyük üzüntü içindeyiz. Böyle bir talep yasal olmamakla birlikte takdiri mahkemeye bırakıyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz da duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesi ile ilgili talebin CMK'da herhangi bir maddenin olmadığını belirterek, bu talebin reddine oy birliğiyle karar verdiklerini açıkladı. Bu sırada söz alan tutuklu sanıklardan Kamuran Yüksek, mahkemenin bu tutumunu protesto ettiklerini ve duruşmaya katılmayacaklarını belirtti. Ayağa kalkan sanıklar mahkemeyi ayakta alkışlayarak protesto etti. Mahkeme heyeti sanıkların salondan çıkarılması kararını verdi. Salona giren jandarma görevlileri sanıkları salondan çıkardı. Duruşmaya ara verildi.

cihan

Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs