En Sıcak Konular

BDP'li Önder: İkinci 33 kurşun vakası

30 Aralık 2011 10:23 tsi
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şırnak Uludere'de yaşanan olayı 'İkinci 33 kurşun vakası' olarak nitelendirdi. Önder, yaşanan olayla 'Meclis'teki temsilcilerimizin açılım-saçılım demelerine bakmayın. Bizim size vereceğimiz yegane şey h

BDP'li Önder Meclis'te Kafkas Dernekleri Federasyonu yöneticilerini kabul etti. Kabul sonrası Şırnak Uludere'de yaşanan olayla ilgili değerlendirmede bulunan Önder, "Şırnak Uludere olayı 68 yıl sonra bu devletin ikinci 33 kurşun vakası, ikinci Muğlalı vakasıdır" diyerek şunları söyledi:

"Suriye'de polisin kötü muamelesini bir başka ülkeye müdahale gerekçesi sayan zihniyet burada savaş uçakları ile kendi evlatlarını öldürmekte, katliama uğratmakta, imha etmektedir. Utanmazca, 'Orası Kuzey Irak gerilla bölgesi' diye açıklamalar yapılıyor. Televizyondaki yayınlara bakın. Cenazelerin olduğu yerde 'Karayolları bilmem kaçıncı bölge' tabelası var. Kuzey Irak'a karayolları bölgesi açtınız da bizim mi haberimiz olmadı."

"SİZE DÜŞEN SADECE İSYAN DENİLİYOR"

Ekonomik, sosyal, kültürel bir çok boyutu olan mesele sadece polis ve askere teslim edilirse ancak bunun yaşanacağını savunan Önder, "Yol kazası, yanlış istihbarat, koordinatlar şaştı, öbürü beşti diye bu halka kimse yalan söylemesin. Bu denli köklü bir meseleyi işi savaşmak olan örgütlere teslim ederseniz yaşanacak şey budur" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamalarını eleştiren Önder, "İçişleri Bakanı bu imhanın olacağını, bunu yenilerinin takip edeceğini iki gün önce pervasızca dile getirdi. Siz bir halkı topyekun terörist ilan ederseniz, bu da sizi kesmez sanatçıyı, köylüyü, aydını, siyasetçiyi de bunun içine dahil ederseniz o savaş uçağı da bu gariban kaçakçılık yaparak hayatını geçindirmeye çalışan Kürt köylüsü gençlerini katleder" dedi.

Sarhoş Atlar Zamanı filmini hatırlatan Önder, kaçakçılığın o bölgenin geçim kaynağı olduğunu hatırlattı hükümeti barış, ortaklaşma, eşitlik temelli yaklaşım geliştirmeye çağırdı. Önder yaşanan olayı, "Meclis'teki temsilcilerimizin açılım-saçılım demelerine bakmayın. Bizim size vereceğimiz yegane şey bu yoksul halkın kursağından kesip aldığımız, size attığımız bombalardır. Dolayısıyla size düşen tek şey isyandır. İsyan edin demektir bu" diye yorumladı, "Bu halk ne ferasetli halk ki bu kadar baskı zulme kadar ortak vatan eşitlik özgürlük demokrasi çizgisinde duruyor. Bunu herkes herkesin düşünmesi gerek" dedi.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs