En Sıcak Konular

Düzenlemede kantarın topuzu biraz kaçtı

30 Aralık 2011 10:06 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekili emekli maaşlarıyla ilgili olarak 'Düzenlemede kantarın topuzu biraz kaçmıştır, bu nedenle emeklilik maaşı fazla olmuştur” dedi.

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Özel Ufuk Eğitim Kurumları’nın 4. Geleneksel ‘Ufuk İnsan Ödülü’ törenine katılan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, milletvekili emeklilik maaşları düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Bunda yanlış yapılmış şeyler de, doğru yapılmış şeyler de bulunuyor" ifadelerini kullandı. Bu konuda popülizm yapmayacağını belirten Çavuşoğlu, “Başta yüce Rabbime verdiğini nimetlerden dolayı şükrediyorum. Babama ve aileme çok teşekkür ediyorum. Milletvekili maaşına çok ihtiyaç duymayan bir insan olarak, özellikle son zamanlarda yaptığım iş gereğiyle bu yollarda gözü olmayan ve art niyete önem vermeyen bir insan olarak samimi olarak düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bir kere son düzenleme aslında iyi niyetle yapılmış bir düzenlemedir. Ama biraz kantarın topuzu kaçmıştır. Emeklilikle ilgili maaş fazla olmuştur“ diye konuştu.

Milletvekillerinin hedef gösterilmesine değinen Çavuşoğlu, 2002 yılında milletvekili seçilmiş, daha sonra seçilememiş ve bugün çok zor şartlar altında evinden çıkmak zorunda kalan, arabasını satmak zorunda kalan eski milletvekili arkadaşları olduğunu söyledi. Bir insanın milletvekili olduktan sonra tekrar eski işine dönemediğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Kaymakamlık yapan ve milletvekili olan bir arkadaşımız tekrar kaymakamlığa dönemiyor. Ya ona uygun bir iş bulacaksınız yada kimseye muhtaç olmayacak bir imkanı olması lazım. Ama burada arkadaşlar bunu yaparken biraz abartmışlar, fazla yapmışlar. Şimdi milletvekillerinin bir kere kamuoyunda hedef gösterilmesi çok yanlış bir şey” şeklinde konuştu.

Bir milletvekilinin 3 ayda bir aldığı maaşın 2 aydan fazla yetmediğini belirten Çavuşoğlu, milletvekilinin aldığı maaşın yarısının benzin ve uçak parası, geri kalanının da eğer çocuğu varsa ev kirası ve onların eğitim masraflarına gittiğini kaydetti. Milletvekillerinin gelen misafirlerine çay, yemek, kendi ihtiyaçları ve ailesinin ihtiyaçları bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, millete hizmet eden insanların kamuoyunun önünde aşağılanmasını doğru bulmadığını dile getirdi. Çavuşoğlu şöyle devam etti: ''Bakıyorsunuz hedef gösterenler, medyada 30 bin, 40 bin, 50 bin bin dolar, euro maaş alanlar, 5 bin euro maaş alan milletvekilini hedef gösteriyor. Bu haksızlık. Bunu popülizm yapmadan söylüyorum. Ama kantarın topuzu biraz kaçmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bunu veto etmiştir.
Arkadaşlarımız da inşallah bunu daha dengeli hale getirir. İnsanların vicdanında da yer bulur. Yasa 4 partinin anlaşmasıyla geçmiş. Fakat baktık ki kamuoyundan tepki gelmeye başlayınca, bazı partiler sanki kendileri oraya imza atmamış gibi, bunun üzerinde mutabakatı yokmuş gibi, sanki kendi haberleri yokmuş gibi popülizm yapıyorlar. İşte işin esas yanlış noktası budur."

"TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

Türkiye’nin dış politikasında güçlü olduğunu, bu durumdan memnun olan ülkelerin bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, özellikle Türkiye’nin adaletine güvenen ülkelerin olduğunu vurguladı. Türkiye’nin gücünden faydalanan, maddi manevi her bakımdan faydalanan ülkelerin Türkiye’yi sevdiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Türkiye’nin dostluğu giderek artıyor. Ama Türkiye’nin bu durumundan rahatsız olanlar da var. Kıskananlar da var. Başbakanımızı kıskananlar da var. En son işte Ermeni konusunda Fransa’da, Ermeni sözde soykırımı inkar edenlere ceza verme tasarısının sebebi de budur. Biz bunu kamuoyuyla defalarca paylaştık. Basın yoluyla da paylaştık. Dolayısıyla bizim Türkiye’de birlik beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. İçerde farklı konularda farklı düşünebiliriz. Ama bugün özellikle Türkiye’nin demokratikleşme konusunda yeni bir anayasa konusunda tüm siyasi partiler uzlaşmalıdır ve azami konsensüsü sağlamalılardır. Çünkü sizin de beklentiniz bu, sokaktaki insanın da beklentisi bu, iş dünyasının beklentisi de bu. Herkesin beklentisi bu. Biz artık darbe anayasası ile yaşamak istemiyoruz. Biz gerçek bir Türkiye istiyoruz. Sivil bir Türkiye istiyoruz. Gerçek demokrasi istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. İnsan hakları istiyoruz. İnsanların onurlu bir hayatı yaşaması için herkesin üzerine düşmesi gerekeni yapması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs