En Sıcak Konular

Gizli tanık: KCK sanığı PKK kampına matbaa gönderdi

28 Aralık 2011 19:12 tsi
Diyarbakır'da görülen terör örgütü KCK ana davasının 31'inci duruşmasının öğleden sonraki bölümünde sanıklarla ilgili delillerin ikamesine devam edildi.

Delil ikamesine geçilen sanık Mustafa Ocaklık'ın milis yapılanma içinde olduğu ve örgütün kampına matbaa makinesi gönderdiği gizli tanık beyanlarında yer aldı.

Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Ocaklık hakkında dosyadaki gizli tanıklarından Mercek ve Gün Işığı'nın beyanları okundu. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, terör örgütü KCK'nın milis yapılanması içinde yer aldığı ve örgütün kırsal kesimindeki mensuplarıyla irtibatlı ve onların ihtiyaçlarını temin etmekle suçlanan Mustafa Ocaklık hakkındaki delilleri okurken telefon görüşmeleri ile ilgili ses kayıtlarını da önümüzdeki duruşmada okuyacağını söyledi. Gizli tanık Mercek, sanık Ocaklık'ın terör örgütünün mali alandaki milisleri arasında yer alan müteahhitlerden biri olduğu ve örgütün kırsaldaki mensuplarının erzak, elektronik eşya başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını temin ettiğini belirtti. Gizli tanık, sanığın kardeşinin de Lice'de barınan PKK'lılara kışlık elbise götürürken yakalandığını hatırlattı. Gizli tanık Mercek, sanığın ayrıca örgütün Kuzey Irak'taki Çemço kampına da bir matbaa götürdüğünü iddia etti.

Gizli tanık Gün Işığı ise Diyarbakır'da örgüt faaliyetlerini yürüttüğü sırada Ocaklık'ın KCK adına ihalelerden yüzde 10 pay aldığını ve kurduğu paravan şirketlerle bu parayı örgüt adına işlettiğini bildiğini söylediği belirtildi. Gizli tanık, sanığın ayrıca örgütün Kuzey Irak'taki Çemço kampına da bir matbaa götürdüğünü söyledi.

Tutuklu sanıklardan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın evinde ele geçirilen dokümanda ise "Mehmet Aktar'ın dükkânı referandum günü açıktı. Buna uyarı cezası verilmiş. Mustafa Ocaklık'ın adamıdır" yazılı olduğu okundu. Sanık Ocaklık'ın Diyarbakır kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan Rızgar kod adlı Mehmet Söğüt isimli PKK'lıyı Diyarbakır'a getirdiği ve Şehitlik Sağlık Ocağı'ndaki bir doktorla anlaşarak onu tedavi ettirdiği, ancak durumu ağır olan PKK'lı teröristin öldüğü bilgisi yer aldı.

Sanık Ocaklık ise örgüt ile bir bağlantısın olmadığını savundu. Ocaklık, örgüte ne zaman ve nerede erzak gönderdiğinin somut olarak ortaya konulmasını istedi.

cihan

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs