En Sıcak Konular

Suriye tankları sakladı

28 Aralık 2011 16:03 tsi
Suriye Devrim Genel Heyeti üyelerinden Hadi Abdullah, Suriye rejiminin Arap gözlemcileri kandırmak için hemen tankları sakladığını açıkladı. Abdullah aynı gaye ile bazı Şebiha unsurlarının da aileleriyle sokağa çıkıp Esad yanlısı sloganlar attıklarına işa

Humus Kenti’nden Suriye Devrimi Genel Heyeti üyesi Hadi Abdullah, Suriye rejiminin işlediği suçların ortaya çıkmaması için şehirdeki eylemcileri, Arap Birliği tarafından gönderilen gözlemcilerle iletişim kurmakta ısrar ettikleri takdirde aileleri, eşleri, çocukları ve yaşlı akrabalarını hedef almakla tehdit ettiğini söyledi.

Abdullah basına yaptığı açıklamada eylemcilerin büyük kısmının zaten yetkililer tarafından arananlar listesinde yer aldığını ancak rejimin eylemcileri ilk defa aileleriyle tehdit etme gibi bir yola başvurduğunu ifade etti. Daha sonra kendisinin de bizzat, Arap komitesi üyeleriyle iletişimi sürdürdüğü halde kız kardeşinin ve oğlunun tutuklanacağı yönünde tehdit aldığını açıkladı.

Suriye Devrimi Genel Heyeti üyesi, Suriye rejiminin Arap Birliği tarafından gönderilen gözlemcilerin Humus şehrine varmalarından önceki son ana kadar fırsatı değerlendirdiğini ve bombardımanı sürdürdüğünü, sonucunda da aralarında bir bayan olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Abdullah, Suriye rejiminin tankları tamamen çekerek sakladığını belirterek Leys El-İvad Okulu’nda, Bab Amru’nun merkezindeki bir tüketici şirketinde ve yerel kuruluşların birindeki 8 ve 11 no’lu ünitelerde 100’ün üzerinde asker bulunduğuna işaret etti.

Abdullah şöyle konuştu: ‘Tanklar, Brezilya sokağında mevcuttu. Sonra partinin sokağın başında bulunan şubesinin yakınında bir yere saklandı.’ Ardından bunun bir çekilme değil sadece saklanma olduğunu, bu tankların gözlemcilerin çıkmasının ardından sadece beş dakika içinde yerlerine geri döneceğini vurguladı.

Siviller öldürdü yalanı

Devrim genel heyeti üyesi vatandaşların cenazeleri taşımak için geldiklerinde beş gözlemcinin de mevcut olduğunu ve o sırada Suriye güçlerinin üzerlerine direk ateş açtığını ve sonucunda eylemcilerden birkaçının daha hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca Beşşar güçlerinin Arap gözlemcileri aldatmak gayesiyle ateş eden kimselerin siviller olduğunu söylediklerini vurguladı.

Abdullah, eylemciler açısından Bab Amru mahallesine girmenin çok zor hatta imkansız olduğunu ancak içten kaynakların Baas güçlerinin ateş açan kesim hakkında yalanlar attığını aktardıklarını ifade etti. Devrim genel heyeti üyesi ayrıca Baas güçlerinin Arap gözlemcileri Bab Siba diye Bab Ez-Zehra mahallesine götürdüğünü ve gözlemcileri daha da kandırmak için bazı Şebiha unsurlarının aileleriyle beraber sokağa çıkarak Esad yanlısı sloganlar attıklarını açıkladı.



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs