En Sıcak Konular

Emniyet, toplumsal olaylar için rehber hazırladı

28 Aralık 2011 15:55 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı, toplumsal olaylar, polisin görev aldığı sınavlar ve spor müsabakalarında başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların planlı ve koordineli bir şekilde hareket etmesi, standartlar

'Ani Gelişen Toplumsal Olayları Önleme ve Müdahale Rehberi, Sınav Güvenliği El Kitapçığı, Spor Güvenliği Rehberi' hazırlanarak her bir rehberden 2 biner adet basılarak ilgili birim ve kurumlara gönderildi.

Geçmişte bazı il ve ilçelerde meydana gelen toplumsal olaylar sonucunda elde edilen tecrübeler ışığında; ani gelişebilecek toplumsal olayların başlamadan önlenmesi, başlaması durumunda ise büyük çapta olaylara dönüşmeden, mümkün olan en kısa sürede ve en az zararla bitirilmesine yönelik önceden planlı çalışmaların yapılmasının büyük önem arzettiğinin belirtildiği rehberde, "Ani gelişen toplumsal olayların önlenmesinde yapılacak çalışmalarda birimlerimiz için 'Ani Gelişen Toplumsal Olayları Önleme ve Müdahale Rehberi' hazırlanmıştır. Rehberde; Kolluk birimlerinin olaylar öncesinde, esnasında ve sonrasında yapması gereken işlemlere ilişkin usul ve esasların yanı sıra mülki idare amirleri koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılmasında fayda görülen hususlar belirtilmiştir. Ani gelişen toplumsal olaylarda alınması gereken tedbirlerle ilgili genel esaslar belirlenirken; Yerleşim yerinin coğrafi yapısı ve nüfusu, eyleme katılanların sayısı, eğitim durumları, sosyal statüleri, ideolojik yapıları ve şiddet eğilimleri ile güvenlik güçlerinin insan kaynakları ve imkânları değerlendirilerek risk potansiyelinin belirlenmesi önerilmiştir." denildi.

Sınav Güvenliği El Kitapçığı ise Emniyet Teşkilatı personelinin görev aldığı merkezi sınavların daha güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi ve sınav güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alınması amacıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü, ÖSYM Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesinin katılımıyla konuya ilişkin çalışmalar yapıldı ve gerekli protokoller imzalandı. Bu protokoller kapsamında emniyet personelinin dikkat etmesi gereken hususlar "Sınav Güvenliği El Kitapçığı" şeklinde derlendi. Bu kitapçıkta, diğer kurum ve kuruluşların görevlileri ile koordinenin sağlanması, görev alan personelin uyması gereken usul ve esaslar, sınavların güvenli bir şekilde sonuçlandırılması ve kopya çekmek için kullanılan teknik cihazların özellikleri yer alıyor.

Türkiye'de yapılan spor müsabakalarında, saha içinde ve saha dışında meydana gelen şiddet olayları ülke gündemini meşgul etmekte ve istenmeyen olaylara dönüşüyor. Spor müsabakalarında yaşanan sporda şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair kanun yürürlüğe girdi. Bu Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte kolluk kuvvetlerine müsabaka güvenliğinin sağlanması hususunda önemli görev ve sorumluluklar yüklendi.

6222 Sayılı Kanun ile getirilen yeni düzenlemelerin uygulamasında standart getirilmesi amacıyla "Spor Güvenliği Rehberi" hazırlandı. Rehberde; müsabaka öncesi esnası ve sonrasında yapılması gerekenlere, müsabakaya ilişkin genel ve özel tedbirlere, suç oluşturan fiiller sonrası yapılacak adli işlemlere ve suçlar ile cezalara yönelik detaylı bilgilere yer verildi.

(CİHAN)

Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs