En Sıcak Konular

Arap Birliği Suriye kararını verdi

28 Aralık 2011 12:40 tsi
Arap Birliği Suriye kararını verdi Arap Birliği gözlemci heyeti Başkanı Mustafa Debi Suriye ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Arap Birliği gözlemci heyetinin başkanına göre Humus'ta rahatsız edici bir durum yok!

Arap Birliği'nin barış planı çerçevesinde Suriye'nin Humus kentinde incelemelerde bulunan gözlemci heyetinin Başkanı Mustafa Debi, kentte şu ana kadar rahatsız edici bir durum görmediklerini söyledi.

Debi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, dün kentte durumun sakin olduğunu, çatışma olmadığını, tank görmediklerini ancak bazı zırhlı araçlar gördüklerini ifade etti. Debi, bununla birlikte Humus'taki ilk günleri olduğunu ve durumu araştırmaları gerektiğini belirterek, 20 kişilik heyetlerinin daha uzun zaman burada olacağını vurguladı.

Humus'un bazı yerlerinde şartların iyi olmadığını da kaydeden Debi, ziyaretlerinin ilk gününde kentteki durumun korkutucu olmadığını bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü:
"Suriye rejimi, çok sayıda tutukluyu, gözlemcilerin giriş izni olmayan yerlere nakletti"

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye rejiminin, çok sayıda tutukluyu, şiddetin son bulması için atılacak adımları denetlemek üzere ülkeye gelen Arap Birliği gözlemci heyetinin girmesine izin verilmeyen bölgelere naklettiğini bildirdi.

Örgüt, Suriyeli yetkililerin yüzlerce tutukluyu önceki gün ülkeye gelen gözlemcilerin girmesine izin verilmeyen askeri alanlara götürdüğünü belirtti.

Örgütün Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Sarah Leah Whitson, Suriye hükümetinin göstericilere müdahalenin bağımsız şekilde incelenmesini engellek için geri adım atmayacağını gösterdiğini belirterek Arap Birliği'nin bu duruma tepki göstermesi ve tüm tutuklulara ulaşılmasına katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.

Humus kentindeki Suriyeli bir güvenlik yetkilisi de örgüte yaptığı açıklamada, protokolün imzalanmasından sonra Humus'daki bir cezaevinin müdürünün tutukluların nakledilmesi emri verdiğini bildirdi.

Yetkili, 21-22 Aralık'ta 400-600 tutuklunun cezaevinden, gözlemci heyetinin giriş izninin olmadığı yerlere nakledildiğini belirtti.

Arap Birliği ve Suriye arasında 19 Aralık'ta imzalanan protokol, gözlemcilerin Suriye hükümetiyle işbirliği içinde herkesle serbestçe görüşebilmesini öngörüyordu. Ancak Dışişleri Bakanı Velid Muallim aynı gün yaptığı açıklamada, gözlemcilerin "hassas askeri noktalara" giremeyeceğini söylemişti.

AA

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs