iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

'Yaptım, geldim'

28 Aralık 2011 10:37 tsi
'Yaptım, geldim' Cumhurbaşkanı: 'Yaptım, geldim.'... Yani?..iyibilgi Ankara

iyibilgi ankara

Cumhurbaşkanlığı görev süresine ilişkin yoğun kamuoyu merakının ve medya baskısının tek bir açısı var aslında; AKP’nin geleceği!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi belli olduğunda, Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e yürüyüşünün başlayıp başlamayacağı, doğal devamı olarak AKP’nin başına kimin geçeceği, Gül’ün partinin başına ve Başbakanlığa dönüp dönmeyeceği, bu süreçler akıp giderken AKP’nin bir kırılma yaşayıp yaşayamayacağı. Nihayetinde de- bunlar veya başka senaryolar gerçekleşsin veya gerçekleşmesin-ne zaman olacağı!

Haliyle dün akşam Kanal24’te soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı’nın bu yolda ağzından çıkacak kelimeler önem taşıyordu ve bu paralel e sorular da kendisine yöneltildi. Cumhurbaşkanı da oldukça dikkatli biçimde hemen tüm soruları yanıtlamaya çalıştı.

Bugün beklenen ise gazetelerin dün akşamki açıklamaları “görmesiydi”. Bir çoğu küçük veya büyük sütunlar ayırarak açıklamaları yayınladı.

Ama dikkat çeken nokta şu oldu: en merak edilen yukarıdaki bu soruların yanıtı-Sabah ve Hürriyet-gibi ana kulvarı dolduran gazeteler de dahil okura "tam" yansıtılmadı. "Az eksik" kaldı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi bittikten sonra ‘siyasete dönüş’e ilişkin sorulara şu yanıtı verdi bu gazetelere göre; “Siyasetle ilgili hesabım yok”.

Bu kısa cümle tek başına bir şey ifade etmiyor aslında. Pekala, “bu makam siyasetle ilgili hesap yapmaz” anlamına da gelir, “şimdiden bu hesap yapılmaz, zamanı gelince gereğini yaparız” anlamına da yontulur. Ancak Abdullah Gül böyle demedi!

Daha doğrusu sadece bu cümleyi söylemedi: ““Ben onları yaptım geldim. Siyasetle ilgili hesabım yok” dedi! İşte bu açık bir ifade ve “siyasete dönmem, aşağı inmem, görevimi en iyi şekilde yapmaya bakarım” anlamına geliyor. 

Hatta devamı da var; “Hangi görevi yapıyorsam onu hakkıyla yaptım, onun dışında bir şey düşünmedim. Daha da açık söyleyeyim: Siyasetle ilgili bir herhangi hesabım da yok. Bunun da bilinmesini isterim. Herhangi bir siyasi beklentim yok, hesabım da söz konusu değil. Ben siyasette her kademede bulundum, yaptım ve bulunduğum yere geldim. Bu yeter değil mi?”

Eğer Cumhurbaşkanı Gül’ün bu sözleri içindeki “yaptım, geldim” ifadesi, “yaptım, bitti”ye tekabül ediyorsa, önümüzdeki dönemin siyasi kulisleri, yeni gelişmeyi de konuşmaya başlayacaklardır.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs