En Sıcak Konular

Boykot Sarko'yu bitirir

28 Aralık 2011 09:28 tsi
Fransa % 9.2 ile 12 yılın en ağır işsizlik rakamlarını açıkladı. Siyasi nedenlerle 'boykot' riski yaşayan Fransa'nın seçimler öncesi 6. pazarı Türkiye'yi yitirmesinin Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi de bitireceği belirtiliyor.

Son 12 yılın en yüksek işsizlik seviyesine ulaşan Fransa'da Cumhurbaşkanı Sarkozy Türkler'in boykot tehdidiyle karşı karşıya. Fransız mallarına boykotların artması "Sarko'yu bitirir" yorumu yapılıyor.

Sözde Ermeni Soykırımı'nı inkâr edenlerin para ve hapis cezası olmasını öngören yasa tasarısının, cezayı öngören maddesi Fransa Meclisi tarafından onaylanmasıyla Türkiye ile ilişkileri gerilen Fransa, sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Fransa'nın en büyük sorunu ise işgücü piyasasının 2012 seçimleri öncesinde giderek kötüleşmesi. Ülkede işsiz sayısı 12 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Ülkede işsiz sayısı kasımda 29 bin 900 kişi artarak 2 milyon 850 bine yükseldi. Bu, son 12 yılın en yüksek işsiz sayısı oldu. İşsiz sayısı 2011 başından bu yana yüzde 5.2 artarak yüzde 9.2 seviyesine kadar çıktı. Fransa'da işsizliğin bu kadar yükselmesi, 22 Nisan ve 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Nicolas Sarkozy'nin elini zayıflatan bir gelişme olarak görülüyor.

11'İNCİ TİCARET ORTAĞIYIZ
Fransa'nın 2011 yılının ilk 10 ayı için Türkiye'ye yaptığı ihracat 5 milyar 693 milyon euro. Fransa'nın 2011 yılının ilk 10 ayı için Türkiye'den yaptığı ithalat ise 4 milyar 929 milyon euro. Fransa, 2009 yılında Türkiye'ye 4 milyar 485 milyon euro ihracat yaparken, yine aynı yıl Türkiye'den 5 milyar 78 milyon euro ithalat yapmış. Her iki ülke de birbirinin önemli ihracat pazarlarından.

Fransa daha çok kaybeder
Deik Türk - Fransız İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yılmaz Argüden, olası boykot ile Fransa'nın Türkiye'den daha çok kaybedeceğini söyledi. Fransa'nın aldığı karar ile kuruluş ilkelerine zıt bir eylem sergilediğini de söyleyen Argüden "Boykot ve bu gibi olaylar her zaman iki tarafı da olumsuz etkiler. Ancak bence Fransa daha çok kaybeder. Türkiye daha hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip. Ayrıca Türkiye'nin alternatifleri de var. Fırsatlar bulmak çok daha zor Fransa için" dedi.

sabah



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs