En Sıcak Konular

Oradan kurtulsa trafikte gidecekti

28 Aralık 2011 09:17 tsi
Oradan kurtulsa trafikte gidecekti Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümüyle ilgili kız kardeşi Şule Oktay dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Ölümünden bir hafta sonra "Bu bir intihardır" diyen Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın daha sonraki ikili görüşmelerinde ise birkaç kişinin önünde "Ya, oradan kurtulsa, yukarıda zaten trafik kazası geçirecekti" dediğini öne sürdü.

Ankara'daki faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın'ın Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın eceliyle ölmediğini iddia etmesi, soruşturma dosyasını yeniden gündeme taşıdı. Dün de Oktay'ın ölümüyle ilgili kız kardeşi dikkat çekici iddialarda bulundu. Ölümü şüpheli bulunan Behçet Oktay'ın kız kardeşi Şule Oktay, ölümünden bir hafta sonra dönemin Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile görüştüğünü dile getiren Oktay, kendisine Yılmaz'ın "Susun, kefenine leke sürmeyin, bu bir intihardır." dediğini ileri sürdü. Behçet Oktay'ın devresi olan Yılmaz'ın daha sonraki ikili görüşmelerinde ise birkaç kişinin önünde "Ya, oradan kurtulsa, yukarıda zaten trafik kazası geçirecekti" dediğini iddia etti.

'AĞABEYİM ÖNEMLİ ŞEYLER BİLİYORDU'


İbrahim Şahin ile ağabeyinin özel ilişkisi olduğuna inanmadığını belirten Şule Oktay, sadece görev gereği alt üst ilişkisi olduğunu ifade etti. "İbrahim Şahin Ergenekon'dan tutuklandı. Suçu varsa hesabını versin, ama bu iş ağabeyimi hedefe koymak için yaptılar" diyen Oktay, "Ağabeyim önemli şeyler de biliyordu. Üç yıl terörün en hareketli olduğu yerde, 13 yıl bura gibi bir yerde görev yapan birisi illaki önemli şeyler bilir. Ağabeyim çok ciddi bilgilere sahip görevi gereği. Susturulma nedeni demiyorum" şeklinde konuştu.

'KONTAK ATMIŞ KAFAYA SIKMIŞ'

İhbar mektubu ve telefonla ilgili hiçbir şey yapılmadığını ileri süren Şule Oktay, ilk soruşturmayı savcı Hüseyin Yalçın'ın yürüttüğünü, yanına gittiğini ve kendisine dosyanın kapandığının söylendiğini aktardı. Oktay, şöyle devam etti: "Olaya karışan insanlar var dedim. Savcı, 'ben o insanları tanıyorum' dedi. 'Nasıl olur' dedim, 'bu kadar çabuk mu' dedim. Savcı, 'nasıl olacak' dedi. 'Kafası kızmış kontak atmış, kafaya sıkmış' dedi. Daha sonra Başsavcı Hüseyin Poyrazoğlu'na gittim. Sizin savcınız olayın nasıl olduğuna bile vakıf değil dedim. 'Benim savcım iyi, siz duygusalsınız. Ben Ercüment'e sordum, Ercüment Ankara'nın havasını koklar, bu intihar' dedi." Ercüment Yılmaz, Şule Oktay'ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yapmak istemediğini söyledi.

Dosya yeniden açılmıştı

Özel Harekat eski Daire Başkanı Behçet Oktay, 25 Şubat 2009'da saat 02.00 sıralarında Dikmen Keklikpınarı Mahallesi 50. cadde 29 numaralı evinin önünde yaralı bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan Oktay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayı soruşturan Ankara Başsavcılığı, 20 Nisan 2009'da Oktay'ın "intihar" ettiği tespitiyle takipsizlik kararı vermişti. Kararın ardından Oktay'ın ailesi, adli tıp, otopsi raporlarındaki tespitler ve şüpheli tanık ifadeleri uyarınca karara itiraz etmişti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin takipsizlik kararını kaldırması üzerine dosya yeniden açılmıştı.

Olay yeri: Dokuyu nereye koyayım

Özel Harekât eski Daire Başkanı Behçet Oktay'ın olay yeri görüntüleri ortaya çıktı. Milliyet gazetesinin haberine göre, olay yeri inceleme kasetinin 3.16,46 saniyesinde başlayan bir konuşmada birisine nasıl ifade verileceği tembih ediliyor. Oktay ailesi, bu sesin kim olduğunun ifade verenlere sorulmasını istiyor. Kasette konuşan kişinin "Silah sesi duydun tamam mı?" dediği belirtiliyor. Oktay ailesi, görüntülerdeki kopukluk sebebiyle delil karartma durumu olabileceğini savunuyor. Orijinal CD görüntülerinin savcılık tarafından emniyetten istenmesini talep eden Özel, yine olay yeri CD görüntülerinde görevli polislerin birbirlerini "Dikkat çekimdeyiz, dokuyu nereye koyayım" gibi bazı konularda uyardıklarını savundu.

cihan

Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs